NB I

Hat magyar csapat keresi Lang Ádámot

A Győri ETO válogatott védője számára nem a pénz lesz a legfontosabb szempont a klubválasztásnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Győri ETO pénteken immár hivatalosan is bejelentette, hogy mivel tulajdonosa, a Quaestor csődje miatt nem tudta teljesíteni a licenckövetelményeket, a következő szezonban nem indul az NB I-ben. A jelenlegi játékoskeret számos tagjával kapcsolatban megjelentek különböző sajtóértesülések az elmúlt napokban. Nem csoda, hogy a riválisok szemet vetettek a győri labdarúgókra, hiszen a klub hazai szinten remek állománnyal rendelkezik.

A Rangadó.hu érdeklődésére a válogatott védő, Lang Ádám ügyeit intéző menedzseriroda képviseletében Illés Zoltán elmondta: a fiatal játékosnak most az a célja, hogy végigjátssza a bajnokságot, és tisztességesen váljon el a klubtól.

– Megtiszteltetés Ádám számára, hogy ennyien keresik. Konkrétan hat NB I-es klub és több külföldi csapat jelezte már az érdeklődését iránta – árulta el Illés. – Természetesen szem előtt tartjuk, hogy mikortól tárgyalhatunk velük, vagyis mikor állapítható meg az ETO részéről a szerződésszegés, illetve mikor jelentik be hivatalosan a megszűnést, mert akkortól szabadon igazolhatóvá válik. Ádámnak most az a célja, hogy a bajnokságot végigjátssza, és tisztességesen váljon el a győriektől.

Illés hangsúlyozta, hogy az ajánlatoktól és a megkeresésektől egyelőre távol tartják Langot, éppen azért, hogy a futballra koncentrálhasson, hiszen könnyebben talál csapatot, ha a bajnoki hajrában is jó teljesítményt nyújt.

– A karrierje szempontjából most az a legfontosabb, hogy tagja maradjon a felnőtt válogatott keretének, és ott is lehetőséget kapjon, mint a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőn, amelyet kezdőként végigjátszott. A klubválasztást illetően közösen elhatároztuk, hogy oda fog igazolni, ahol reális esélye van, hogy stabilan játsszon. Most ez a legfontosabb, nem az anyagi dolgok és egyebek, hiszen a következő hónapokban több selejtezőt tartanak, és reméljük, a válogatott kijut az Európa-bajnokságra.

Olvasói sztorik