NB I

Eldőlt: NB III-as lesz a Győri ETO

Borkai Zsolt polgármester szerint a kialakult körülmények között szinte csodaként fogható fel a megmenekülés.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Győr önkormányzata közleményt adott ki kedden a Győri ETO labdarúgócsapattal kapcsolatban. Borkai Zsolt polgármester elmondta: „Az ETO nem szűnik meg, lesz mire jövőt építeni, ami a sajnálatosan kialakult körülmények között szinte csodaként fogható fel. A győri utánpótlás-csapatok fiataljai, valamint a kiválóra minősített akadémia a jövőben is kiemelt egyesületként, a legmagasabb osztályú bajnokságokban szerepelhetnek, ehhez kedden minden feltétel adottá vált.

A győri futball ezzel új útra lép, hiszen az NB III-as indulási jog jó alapot jelent arra, hogy a csapat belátható időn belül visszakerülhessen a legmagasabb osztályba, ráadásul nevelőegyesületként, azokra a fiatal győri tehetségekre építve, akik továbbra is a legjobbak között fejlődhetnek a hazai bajnokságokban.

Az egyesület visszatér arra az útra, amit a győri közönség évtizedeken keresztül szívvel-lélekkel támogatott: győri szakemberekkel, győri tehetségekkel, az ETO 111 éves hagyományaira, címerére és közönségére építve, hiszem, hogy ismét családi program lehet Győrben futballmérkőzésekre járni.

Szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, aki részese volt annak, hogy idáig eljutottunk, bár sokan kétkednek, de akik részesei voltak, jól tudják, hogy hány egyeztetés, kompromisszum és együttgondolkodás előzte meg a mai napot. Köszönet illeti az MLSZ-t, az ETO FC vagyonfelügyelőjét, a futsal klubot, és valamennyi jogászt, pénzügyi szakembert és támogatót, akik lehetővé tették, hogy szabályosan, közpénz bevonása nélkül megmentsük az egyesületet.”

Drucskó Zoltán, az ETO Futsal Kft. ügyvezetője kiemelte: „A mai napon hosszú egyeztetések után – a jogszabályi előírásoknak teljes mértékben megfelelve – megállapodott a Győri ETO FC Kft. és az ETO Futsal Kft., hogy az alacsonyabb osztályú indulási jogokat a 2015–2016-os bajnokságtól kezdődően átveszi a futsal klub.

Sportszervezetünknek sikerült rendeznie azt a köztartozást, amely az egyik gátja lehetett volna az ETO megmentésének. Köszönet mindenkinek, aki ennek részese volt. Az elmúlt időszakban rengeteget dolgoztunk a városvezetéssel, hogy a mai napon idáig eljuthattunk, és a jövőben Győr város támogatásával mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az ETO ismét régi fényében tündökölhessen.

A jövőépítést egy kiválóan képzett győri szakember, Preszeller Tamás szakmai vezetésével képzelem el, bízom benne, hogy a közönség, a szurkolók és a szponzorok is mellettünk állnak majd.”

Olvasói sztorik