NB I

Hullarablók jelentek meg Győrben

Vincze Ottó kitartást kér, a konkurens akadémiák viszont máris lecsaptak a fiatalokra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Úgy tűnik, egyes sportszervezetek és akadémiák áthágják az etika szabályait. Megkörnyékezték a nehéz helyzetben lévő győri utánpótlás tagjait, illetve azok szüleit. Vincze Ottó viszont arra kér mindenkit, tartson ki, és bízzon abban, hogy minden megoldódik. A legtehetségesebb gyerekeknek pedig azt üzeni: mutassanak példát – írja az UtánpótlásSport.hu.

Az MLSZ hétfői közleményében számolt be arról, hogy a nehéz helyzetben lévő Győri ETO FC átruházhatja az alacsonyabb osztályú és utánpótlás-csapatainak versenyjogát az ETO Futsal Kft-nek. Ebben az esetben megmenekülhetne a klub utánpótlása. Ehhez viszont az is szükségeltetik, hogy az átadáskor ne legyen a klubnak köztartozása, amelyre még nem született megoldás. Vincze Ottó klubigazgató ennek ellenére örömmel fogadta a legújabb fejleményt.

– Másfél hónapja kell a bizonytalanság ellenére fenntartanunk a munkamorált. De büszke vagyok, mert mindenki megteszi a magáét, legyen szó portásról, takarítóról vagy edzőről. Nem hullott szét a közösség. Pedig van, akinek az önfenntartása már rövidtávon is gond ebben a helyzetben.

Vincze arra kér mindenkit, hogy bízzon abban: Győrben igenis lesz utánpótlás, és minden ugyanazon a színvonal működhet a jövőben is.

– Ezt azért kellett mindenképp elmondanom, mert sajnos a konkurens sportszervezetek és akadémiák, nem túl etikus módon, a bizonytalanságot kihasználva megkörnyékezik a gyerekeket és a szülőket. Elég nagy számban próbálják elcsábítani a játékosokat. Ezzel abba rúgnak bele, aki a szakadék szélén áll, de még nem esett bele. Ezért kitartást kérek a szülőktől. Nyilván a legtehetségesebb fiatalokat keresik meg ilyenkor, akiknek muszáj példát mutatniuk a többieknek, akik felnéznek rájuk. Nektek kell utolsóként elhagyni a süllyedő hajót! Ne a könnyebbik utat válasszuk, tartsunk ki a végsőkig!

A szakember szerint a konkurens műhelyek teljesen áthágják a sportszerűség szabályait.

– Ezek a gyerekek még tartoznak valahová. Az akadémia vezetőjeként és tehetségkutatóként sem tettem ilyet soha. Tiszteletben tartottam az íratlan szabályokat. Senkit nem csábítottam hozzánk. Merem állítani, hogy nem tíz tehetség van itthon egy korosztályban, hanem ezer, mi mégis azon a tízen marakodunk. Ha egy akadémia valamelyik csapatában gyengülés van, akkor azonnal máshonnan próbál meg elhozni valakit. Ennek nem így kellene működnie. A többi tehetséget kell felkutatni, futballistát és embert nevelni belőle, értéket teremteni neki.

Ha megvalósul az a forgatókönyv, hogy a Győr felnőtt csapata az NB III-ban indulhat, akkor a gyerekek biztosan nem járnának rosszul.

– Hamarabb bemutatkozhatnának a felnőttek között. Rájuk lesz szükség ebben a nehéz helyzetben. Az akadémia pedig működhetne mostani állapotában. Semmiben nem szenvednénk hiányt. A város vezetése gőzerővel dolgozik rajta – mondta Vincze Ottó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik