NB I

Az MLSZ lehetne a Győr megmentője

A szakjogász szerint a szövetség nem hagyhatja eltűnni a futball térképéről a patinás ETO-t.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Dr. Tamás Lajos, a pécsi sportjogi szakjogászképzés programvezetője a Győri ETO helyzetéről a kisalfold.hu oldalon elmondta: egyre nagyobb az esély a megyei bajnokságban való indulásra. A szakjogász szerint az MLSZ lehetne a megmentő.

– Drukkolok az ETO-nak, de sok biztatót nem tudok mondani a helyzettel kapcsolatban. Úgy látom, már az is bravúr lesz, ha befejezik ezt a bajnokságot – kezdte dr. Tamás Lajos. – A játékosok május közepétől szabadon igazolhatók lesznek, mert több havi járandóságukkal tartoznak. A legnagyobb gond azonban az, hogy a következő évi NB I-es induláshoz szükséges licencfeltételeknek megfeleljenek. Ilyen körülmények között ezt úgy tűnik, nem lehet biztosítani. Az NB III-as indulás is nehezen elképzelhető, mert ha a tartozások miatt új sportszervezet jön létre, akkor nincs jogelőd, akitől átvehetné az indulás jogát, így annak a legalacsonyabb osztályban, vagyis a megyei bajnokságban kell elindulnia. Ez katasztrófa lenne Győr szempontjából, akár a szurkolókat, akár az utánpótlást vagy a várost nézem.

A sportjogász szerint morális szempontból talán a magyar futball jövőjéért felelős Magyar Labdarúgó Szövetségnek kellene tennie ez ellen.

– Nem hagyhatja eltűnni a futball térképéről a patinás ETO-t. Úgy látom azonban, az ügytől, annak megoldásától mindenki menekül. A Gyirmóttal való fúzió lenne egy jó lehetőség, ám nem ismerem az NB II-ben szereplő csapat tulajdonosainak véleményét.

Olvasói sztorik