NB I

Győr: elérhető közelségben az NB III

Rangadó
Rangadó

2015. 04. 27. 20:26

Az MLSZ döntése értelmében a tartalék- és utánpótláscsapatokat átveheti az ETO Futsal Club.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az MLSZ a törvényi előírásokat betartva támogatja a győri utánpótlás jövőjének méltányos kezelését. Az elmúlt napokban számos információ látott napvilágot a győri futball jövőjével kapcsolatban, sokan aggódnak a győri labdarúgás, elsősorban a gyerekek, az utánpótláscsapatok jövőjéért. Az MLSZ ezzel összefüggésben, a hatásköri és felelősségi előírásokat betartva, folyamatosan egyeztet a győri labdarúgás képviselőivel annak érdekében, hogy az utánpótláskorú játékosok folytathassák – mégpedig minél kevesebb kényszerű változás mellett – a jövőben is sporttevékenységüket.

A Sporttörvény általános esetben szigorúan korlátozza az indulási jog átruházását. Azonban a törvény bizonyos feltételek fennállása esetén lehetővé teszi, hogy egy klub átadja az alacsonyabb osztályú és utánpótláscsapatai versenyjogát a vele szerződéses együttműködési viszonyban álló másik egyesületnek. Ez alapján az ETO FC Kft. a hatályos jogszabály rendelkezései szerint jogosult átadni felnőtt NB III-as és valamennyi utánpótláscsapata indulási jogát az ETO Futsal Kft-nek, tekintettel arra, hogy a két egyesület között évek óta a Sporttörvény által előírt együttműködés áll fenn. Az átadás egyik további feltétele, hogy az ETO FC Kft-nek az átadáskor ne legyen köztartozása – írja az MLSZ honlapja.

Minden a fentitől eltérő lehetőségre vagy éppenséggel korlátozásra történő hivatkozás, utalás valótlan, zavaró és felelőtlen. Egyértelmű, hogy az NB I-es felnőtt csapat indulási joga a fenti szabály alapján nem ruházható át, csak az alacsonyabb osztályú és utánpótláscsapatokra alkalmazható a lehetőség. A győri utánpótlásért tenni akaró szereplők ennek tiszteletben tartásával keresik a legkevesebb kárral járó megoldást, amelyhez az MLSZ a jogszabályi keretek között minden elvárható támogatást megad. Amennyiben a két egyesület megfelel a jogszabályban előírt feltételeknek, akkor az utánpótláscsapatok az idei eredményeik alapján a jövőben is részt vehetnek a versenyprogramokban, az NB III-as csapat pedig az NB III-as bajnokságban – immáron az ETO Futsal Kft felnőttcsapataként – folytathatja szereplését.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Apoel FC's Hungarian midfielder Roland Sallai (L) vies for the ball against Tottenham Hotspur's Belgian defender Toby Alderweireld (C) during the UEFA Champions League football match between Apoel FC and Tottenham Hotspur at the GSP Stadium in the Cypriot capital, Nicosia on September 26, 2017.  / AFP PHOTO / Florian CHOBLET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.