NB I

Győr: elérhető közelségben az NB III

Az MLSZ döntése értelmében a tartalék- és utánpótláscsapatokat átveheti az ETO Futsal Club.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az MLSZ a törvényi előírásokat betartva támogatja a győri utánpótlás jövőjének méltányos kezelését. Az elmúlt napokban számos információ látott napvilágot a győri futball jövőjével kapcsolatban, sokan aggódnak a győri labdarúgás, elsősorban a gyerekek, az utánpótláscsapatok jövőjéért. Az MLSZ ezzel összefüggésben, a hatásköri és felelősségi előírásokat betartva, folyamatosan egyeztet a győri labdarúgás képviselőivel annak érdekében, hogy az utánpótláskorú játékosok folytathassák – mégpedig minél kevesebb kényszerű változás mellett – a jövőben is sporttevékenységüket.

A Sporttörvény általános esetben szigorúan korlátozza az indulási jog átruházását. Azonban a törvény bizonyos feltételek fennállása esetén lehetővé teszi, hogy egy klub átadja az alacsonyabb osztályú és utánpótláscsapatai versenyjogát a vele szerződéses együttműködési viszonyban álló másik egyesületnek. Ez alapján az ETO FC Kft. a hatályos jogszabály rendelkezései szerint jogosult átadni felnőtt NB III-as és valamennyi utánpótláscsapata indulási jogát az ETO Futsal Kft-nek, tekintettel arra, hogy a két egyesület között évek óta a Sporttörvény által előírt együttműködés áll fenn. Az átadás egyik további feltétele, hogy az ETO FC Kft-nek az átadáskor ne legyen köztartozása – írja az MLSZ honlapja.

Minden a fentitől eltérő lehetőségre vagy éppenséggel korlátozásra történő hivatkozás, utalás valótlan, zavaró és felelőtlen. Egyértelmű, hogy az NB I-es felnőtt csapat indulási joga a fenti szabály alapján nem ruházható át, csak az alacsonyabb osztályú és utánpótláscsapatokra alkalmazható a lehetőség. A győri utánpótlásért tenni akaró szereplők ennek tiszteletben tartásával keresik a legkevesebb kárral járó megoldást, amelyhez az MLSZ a jogszabályi keretek között minden elvárható támogatást megad. Amennyiben a két egyesület megfelel a jogszabályban előírt feltételeknek, akkor az utánpótláscsapatok az idei eredményeik alapján a jövőben is részt vehetnek a versenyprogramokban, az NB III-as csapat pedig az NB III-as bajnokságban – immáron az ETO Futsal Kft felnőttcsapataként – folytathatja szereplését.

Olvasói sztorik