NB I

Bajnokavató hangulat volt Győrben

A súlyos krízisben lévő ETO augusztus vége után nyert ismét hazai pályán, ezúttal a Puskás ellen.
OTP Bank Liga, 25. forduló
Győri ETO FC – Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)
Győr, 1500 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Győr: Pogacsics – Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibanez – Windecker (Pátkai, 53.), Bucsa, Kamber – Rudolf G. (Mayer, 66.), Priskin, Koltai (Nagy Á., 85.). Edző: Miriuta László
Puskás FC: Danilovics – Szélesi, Tar Zs., Kelics, Spandler – Fiola (Szakály D., 61.), Tóth B., Kleinheisler, Sallai (Tischler, 76.) – Harsányi (Zsótér, 41.), Lencse. Edző: Benczés Miklós
Gólszerző: Priskin (64.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Legutóbb tavaly augusztus végén tudott hazai környezetben győzni a Győri ETO, amelynek mostanság kisebb baja is nagyobb ennél a nyeretlenségi sorozatnál. Az élvonal 25. fordulójának vasárnapi játéknapján a Puskás Akadémia látogatott az ETO Parkba, ahol a szurkolók szombaton demonstrációt tartottak. Több százan jelentek meg a győriek edzésén, és füstbombákkal, valamint hangos rigmusokkal biztosították támogatásukról kedvenceiket. A drukkerek vasárnap is tüntettek: a meccs kezdése után tíz perccel foglalták el helyüket a lelátón.

A csapatok udvariasak voltak, hiszen a szurkolók bevonulásáig nem volt említésre méltó megmozdulásuk. Utána viszont annál inkább: a 13. percben a győri születésű Lencse László ziccerét Pogacsics szögletre mentette. Négy perccel később Rudolf Gergely szabadrúgása csattant a kapufán. A 22. percben Rudolf közeli lövése az oldalhálóban kötött ki. A 31. percben Szélesinek kellett a gólvonalról mentenie – egyértelműen a győriek irányították a játékot, ők birtokolták többet a labdát, több helyzetük volt, de nem tudtak gólt szerezni.

A szünetben Szasa Sztevanovics sportigazgató a Duna World televízióban arról beszélt, hogy beadták az NB I-es licenckérelmüket, de a május 8-i hiánypótlási határidőig még nagyon sok feladatuk van, aminek valószínűleg nem tudnak eleget tenni, úgyhogy marad a harmadosztály. Külföldi befektetőről nem tud, inkább a város segítségében bízik.

A fordulás után Koltai Tamás lövése pattant ki a kapufáról, ezután Kleinheisler labdáját Lencse László küldte a keresztléc fölé. Az 58. percben Priskin Tamás lövését Danilovics védte, majd három perccel később Fiola lőtt a kapufa mellé. A 62. percben Kleinheisler nagy lövését Pogacsics szögletre mentette, majd a sarokrúgás után is veszélyeztetett, de a kapus azt is kiütötte. A gyors ellenakció végén Priskin bombájával vezetést szerzett a Győr (1-0). Legutóbb két éve, a bajnokavatás alkalmával volt ilyen remek hangulat az ETO Parkban.

A 67. percben Pátkai sarokkal Koltait hozta helyzetbe, de a lövése fölé ment. A másik oldalon Lencse beadása után maradt ki egy ígéretes lehetőség. A 74. percben Priskin beadása után Mayer lőtt a kapufa mellé, a túloldalon a nyolcvanadik percben Lencse került nagy helyzetbe, de Pogacsics ezt is védte.

A hajrában a felcsútiaknak volt több lehetőségük, de egyiket sem tudták gólra váltani, úgyhogy a győriek – szurkolóik kitartó biztatása közepette – augusztus vége után győztek ismét hazai környezetben.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője értékelte:

Külön kell választani a két félidőt. Az első felvonás egyértelmű győri fölényben telt, sok lehetőségük adódott, bár volt egy Lencse-helyzet is. A lehetőségeket helyzetté alakítani, illetve azokból gólt szerezni – ehhez tiszta fej kell, és sajnos nem vagyok meggyőződve róla, hogy a győri fejek tiszták mostanság.

A második félidőben két nagy helyzete volt a vendégcsapatnak, de Pogacsics nagy védései miatt megakadályozták a gólt. A meccs egyetlen találata kétségtelenül nagyon szép volt. Az utolsó tizenöt-húsz percben a Puskás már azt játszotta, amit elképzelt, de ne feledjük, hogy az első periódusban nagyon szerény teljesítményt nyújtott.

Megérdemelt a hazai siker, de ne feledjük, hogy Pogacsics kapus volt a mezőny legjobbja. Le a kalappal az ETO játékosai előtt, amiért ebben a helyzetben ilyen teljesítményre voltak képesek. A második felvonásban megelégedtek az egygólos előnnyel, vagy elfáradtak, de szinte végig úgy játszottak, mintha semmi probléma nem lenne a háttérben.

Olvasói sztorik