NB I

Kedden nem pukkan a licenclufi

Az MLSZ csak május 26. körül hozza nyilvánosságra, mely csapatok kapták meg a rajtengedélyt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a többi között a licencadó bizottság munkájáról és a győri utánpótlás lehetséges megmentéséről. Elmondta: május 26-án lesz nyilvános, mely csapatok kapják meg az NB I-es és NB II-es licenceket.

Május 12-én ülésezik legközelebb az MLSZ licencadó bizottsága, ekkor dönt arról, melyik csapatok vehetnék részt a nyáron rajtoló bajnokságokban.

– A meghozott döntés ellen fellebbezéssel élhetnek a klubok, azonban hiánypótlásra, illetve további dokumentum benyújtására már nincs lehetőség. Bízunk abban, hogy olyan csapatok kapják meg az engedélyeket, akik valóban be is fejezik a bajnokságot a jövőben – fogalmazott Sipos Jenő.

Elárulta, hogy nyolc nap fellebbezési lehetőség van a döntések ellen, ezért csak május 26. körül kerül nyilvánosságra, mely csapatok kapták meg az NB I-es és NB II-es licenceket.

– Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy Győrben a labdarúgás tovább folytatódjon, ezt pedig elsősorban az utánpótlásra értem. Arra, hogy az a több száz gyerek, aki az ETO-ban van, tovább folytassa a pályafutását. Lehetőleg ne kelljen környezetet váltani, más csapathoz kerülni, hanem ahol eddig edzettek, ott folytassák, azonban még további egyeztetésekre van szükség a jogszabályi törvényi keretek között. Szeretném hangsúlyozni, hogy az MLSZ célja az, hogy ezek a gyerekek, illetve minden fiatal tovább tudjon sportolni, futballozni, de csak a jogszabályi keretek között engedett lehetőségek szerint – árulta el Sipos, hogyan áll a győri labdarúgás ügye.

Beszélt arról is, milyen lehetőségei vannak a szabályozásban, segítségben az MLSZ-nek.

– Alapvetően a sporttörvény határozza meg, mire van lehetősége az MLSZ-nek. Így van ez egyébként a győri utánpótlásfutball esetében is, itt vizsgáltuk meg azt a lehetőséget, hogyan vihető át egy másik gazdasági társaságba esetleg a versenyzési jog, az indulási jog. Itt lenne lehetőség, hiszen az ETO Futsal Kft. bizonyíthatóan együttműködött korábban az ETO FC Kft-vel, tehát itt a törvény – hangsúlyozom: a törvény, és nem az MLSZ – lehetőséget ad arra, hogy átvigyék az indulási jogot.

A műsorban felvetődött az is, hogy a licencadó bizottságnak milyen lehetősége van tenni az ellen, hogy olyan helyzet álljon elő a bajnokság közben, ami idén a Győrrel és a Pápával történt.

– A szövetség licencadó bizottsága nem nyomozóhatóság. A beadott adatok, dokumentumok alapján történik a licencek elbírálása, tehát az adatok, amelyek az okmányokban, átküldött anyagokban szerepelnek, azokért a felelősség azokat terheli, akik ezeket leírták, aláírták, tehát az ügyvezetőket, klubvezetőket, egyebeket – vázolta a szóvivő.

Sipos arra is felelt, előfordulhat-e, hogy olyan adatok szerepelnek a beadott dokumentumok között, amelyek nem felelnek meg a valóságnak.

– Ha ez előfordul, és ezt észleli a licencadó bizottság, akkor megteszi a szükséges lépéseket, adott esetben a nyomozóhatósághoz is fordulhat, ha mondjuk bűncselekmény gyanúja vetődik fel egy-egy ilyen ügyben. De én azt gondolom, hogy itt a felelősséget inkább a klubvezetőség részére kell helyezni, tehát ők gondolják át, miket tesznek a dokumentumokba, és azok teljesíthetőek-e.

Olvasói sztorik