NB I

Csak hét klub kapott licencet az NB I-re

Az élvonalból a Debrecen, a Fradi, a Videoton, a Paks és a Puskás Akadémia kérelmét fogadta el az MLSZ.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Magyar Labdarúgó Szövetség elsőfokú licencadó bizottsága április 27-én ülésezett és döntéseket hozott a klublicenc alapeljárás kapcsán.

Az ülés során összesen tíz klub kapta meg a kért licencet – köztük heten az élvonalra – és 28 klubnak kell további hiánypótlás keretében teljesíteni a klublicenc szabályzatban megfogalmazott elvárásokat. Az ülés során meghozott hiánypótlási döntések kapcsán fontos hangsúlyozni, hogy ez nem jelenti a licenckérelem elutasítását, az érintett kluboknak május 8-ig van lehetőségük a hiányosságaikat pótolni, amelyek kapcsán a bizottság május 12-én hoz végleges döntést – írja a szövetség honlapja.

A bizottság a 2015–2016-os bajnoki szezon kapcsán a következő döntéseket hozta meg a benyújtott licenckérelmekről.

UEFA/NB I-es licencet kapott klubok: Debreceni VSC-TEVA, Ferencvárosi TC, Videoton FC

NB I-es licencet kapott klubok: Békéscsaba 1912 Előre, Gyirmót FC, Paksi FC, Puskás Akadémia FC

NB II-es licencet kapott klubok: Aqvital FC Csákvár, Kozármisleny FC, FC Ajka

A 2015–2016-os bajnoki szezonra benyújtott licenckérelmek kapcsán az alábbi klubok kaptak hiánypótlási felhívást. A jelzett hiányosságokat az érintett kluboknak május 8-ig van lehetőségük pótolniuk.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Budaörsi SC, Budapest Honvéd, Ceglédi VSE, Dunaújváros PASE, Diósgyőri VTK, FGSZ Siófok, Győri ETO FC, Kaposvári Rákóczi FC, Kisvárda-Master Good, Kecskeméti TE, Lombard Pápa Termál FC, Mezőkövesd-Zsóry FC, MTK, Nyíregyháza Spartacus, Pécsi MFC-Matías, Putnok VSE, Soproni VSE-GYSEV, Soroksár SC, Szeged 2011-Grosics Akadémia, Szolnoki MÁV FC, Szombathelyi Swietelsky-Haladás, Szigetszentmiklósi TK-Erima, Újbuda TC, Újpest FC, Vác FC, Vasas FC, Zalaegerszegi TE FC

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik