Nemzetközi foci

A Liverpool csapatkapitánya tudja, ki lenne alkalmas Klopp utódjának

Isabella BONOTTO / AFP
Virgil van Dijk már tudja...
Isabella BONOTTO / AFP
Virgil van Dijk már tudja...
A holland és angol sajtó is megszellőztette a napokban, hogy a Liverpool vezetése a Feyenoord menedzserét, Arne Slotot szemelte ki Jürgen Klopp utódjának. A liverpooliak csapatkapitánya, a holland Virgil van Dijk szerint honfitársa jelenleg az egyik legjobb edző hazájában, és ideális megoldás lenne az edzői posztra.

Slot 2021 óta irányítja a rotterdami klubot, amellyel 2022-ben Konferencia Liga-döntőbe jutott, egy évvel később megnyerte az Eredivisiét, a mostani szezonban pedig Holland Kupát. A jelenleg is zajló holland bajnokságban a második helyen áll, és minden bizonnyal ezüstérmes helyen is zár majd.

A szerdai, Everton elleni váratlan vereség után Van Dijk azt mondta, szerinte Slot stílusa jól illeszkedik az Anfield Roadon megszokotthoz.

Nehéz erre most válaszolnom, de jelenleg talán Arne Slot az egyik legjobb holland edző. A csapata játéka és az ő filozófiája alkalmassá tenné a liverpooli posztra. De természetesen ez csak az én véleményem az alapján, amit olvasok és hallok.

A Liverpool továbbra is a Premier League második helyén áll, három ponttal lemaradva az éllovas Arsenal mögött, de a harmadik helyezett Manchester City két mérkőzéssel kevesebbet játszott, azaz a vesztett pontok tekintetében mindkét riválisánál jobban áll.

Kapcsolódó
Jürgen Klopp az elveszített derbi után: Bocsánatot kérek mindenkitől
Olyan helyzetekből kaptak gólt az Everton ellen, amire készültek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik