Nemzetközi foci

Újabb kínos vereségével leszakadt a bajnoki versenyfutásban a Liverpool

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

A Liverpool labdarúgócsapata szerda este 2-0-ra kikapott az Everton vendégeként a Premier League 34. fordulójában.

Már a hatodik percben aggódhattak a liverpooliak, mert elsőre büntetőt ítéltek az Everton javára, miután Alisson kézzel elgáncsolta Dominic Calvert-Lewint. A VAR ekkor még segített, mert lesről indult az angol csatár, de húsz perccel később már semmilyen kamerállás nem mentette meg a vendégeket, amikor egy flipperező labdát végül Jarrad Branthwaite lőtt kapuba.

Darwin Núnez és Luis Díaz is lábon lőtte Jordan Pickfordot hatalmas ziccerben, majd a második félidőben a meddő mezőnyfölényével semmit se kezdett a Liverpool. Jött is a büntetés, Calvert-Lewin fejelt kapuba egy szögletet. A kezdőként pályára lépő Szoboszlai Dominikot nem sokkal később, a 63. percben lehozta Jürgen Klopp, picit húzta is a lábát egy rúgás miatt.

Szoboszlai Dominik Everton elleni teljesítménye.

Erőlködött a Pool, de a továbbiakban is enerváltan, fásultan, ötlettelenül próbált csinálni valamit, de beszédes, hgoy csak a 95. percben kellett bravúrt bemutatni Pickfordnak Mohamed Szalah lövésénél. Összességében alaposan leszerepelt a Liverpool, négy fordulóval a bajnokság vége előtt három pont csak a hátránya az Arsenal mögött, de ha a Manchester City nem hibázik, akkor öt pontra távolodik az első helyről Szoboszlai csapata.

Olvasói sztorik