Nemzetközi foci

Spanyol és portugál edzőjelölt után már holland szakemberrel tárgyal a Liverpool

Marcel van Dorst / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Marcel van Dorst / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Liverpool labdarúgócsapata Arne Slottal kezdett tárgyalni, közölte kedden az átigazolási hírekre szakosodott Fabrizio Romano.

Jürgen Klopp, az angol együttes jelenlegi vezetőedzője februárban közölte, hogy idény végén távozik, de még mindig nem lehet tudni, ki veszi át a helyét. Az első hírek arról szóltak, hogy a Pool egykori középpályása, a Leverkusennel csodába illő, veretlen idényt futó Xabi Alonso érkezhet, ám a spanyol szakember nem távozik a csapatától.

Ezt követően a Sportingot irányító Ruben Amorimról cikkeztek az újságok, főleg azok után, hogy a portugál is nyáron elhagyja jelenlegi klubját. Romano szerint azonban zátonyra futottak a tárgyalások, olyannyira, hogy már a West Hammel is egyeztet Amorim a klubváltásáról.

Így jutott el a Liverpool állítólag a listája következő tagjához, Arne Slothoz. A Feyenoordot 2021 óta irányító edző 2022-ben Konferencia Liga-döntőbe jutott, egy évvel később megnyerte az Eredivisiét, a mostani szezonban pedig Holland Kupát nyert. Slot egyébként 2023 nyarán a Tottenhamnél is felmerült, de akkor azt mondta, ki akarja tölteni a 2026-ig érvényes szerződését.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik