NB I

Két klub sem fizetett Völgyi Dánielnek

A legpechesebb hazai labdarúgón a Győri ETO és a Lombard Pápa pénzét is hiába várta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Völgyi Dániel – mivel Győrben már nem számoltak vele, és ő sem akart maradni – az ETO-tól idén februárban került kölcsönbe a szintén élvonalbeli Lombard Pápa együttesébe. Bár örült, hogy játéklehetőséghez jutott, úgy érzi, cseberből vederbe került – írja a Kisalföld.

A Pápa kiesett az első osztályból, az ETO pedig az ismert okok miatt ősztől szintén nem indulhat az élvonalban. Ráadásul a korábban kötött megállapodás szerint járandóságát a két klub közösen állta volna, ám egyik sem tudott neki fizetni.

– Amióta Pápán játszom, egy fillért sem kaptam – árulta el Völgyi Dániel. – Nem volt egyszerű a helyzetem. Persze tudom, ezzel nem vagyok egyedül, sokan nem kaptunk fizetést. Nyilván ebben a helyzetben egy labdarúgónak a saját érdeke is, hogy játékban maradjon, még ha egy esetleges sérülés miatt ennek van is kockázata, de az mindenképp elismerésre méltó, ha így is végigfutballozza a szezont. Most már nem akarok a múlttal foglalkozni, szabadon igazolható vagyok, szeretnék minél előbb új csapatot találni.

A 2013-as győri bajnokcsapat oszlopos tagját nagyon meglepte, ami az ETO-nál az elmúlt hónapokban történt.

– Amikor elmentem Pápára, még semmit nem lehetett tudni, és amikor először hallottam a csapatot érintő anyagi nehézségekről, azt hittem, vicc az egész. Nagyon sajnálom a győri klubot, a szurkolókat. Amit lehetett, szinte mindent elértem az ETO-val – fogalmazott Völgyi, aki 2007 óta 139 találkozón 19 gólt szerzett győri színekben. – Mivel szerettem volna külföldön játszani, sokat vártam, míg végül aztán Pápán kötöttem ki. Ma már lehet, hogy nem várnék ennyit, de mégsem bántam meg, hogy így döntöttem. Örülök, hogy legalább játéklehetőséghez jutottam.

A védő iránt korábban egy cseh csapat, illetve az orosz Torpedo Moszkva is érdeklődött, itthon pedig az MTK-val hozták szóba. Ő és Vadnai Dániel voltak képben, végül a Debrecenből visszaigazoló MTK-nevelés került a fővárosi együttesbe.

– Egyelőre nem tudom, melyik csapatban folytatom a pályafutásomat. Szeretnék külföldön vagy a hazai élvonalban játszani, és bár érdeklődők akadnak, konkrét ajánlatról még nem tudok beszámolni. Visszatérve az ETO-ra, kívánom, hogy minél előbb visszakerüljön a csapat az első osztályba, és csak ugyanezt tudom kívánni a pápaiaknak is. Mindkét klub és a szurkolói megérdemelnék, hogy a legjobbak között szerepeljenek.

Olvasói sztorik