NB I

Figyelemfelkeltő félévben bízik

A Győrből távozó Völgyi Dániel külföldre vágyik, de a pápai kölcsönszerződés miatt sem kesereg.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Győri ETO és a Lombard FC megállapodott egymással, miszerint Völgyi Dániel a bajnokság végéig kölcsönjátékosként a pápai csapatnál folytatja pályafutását. A 27 éves balhátvéd 2007-ben került Győrbe, ahol bajnoki címet, Szuperkupa-győzelmet és további négy bajnoki érmet (egy ezüst és három bronz) szerzett, télen azonban szabadon tárgyalhatott jövőjéről. A szegedi születésű védőt az átigazolási időszakban több magyar klubbal is összeboronálták, a legutolsó hírek arról szóltak, hogy az MTK lehet a befutó, de az a szerződés végül meghiúsult. Völgyi Dániel a Rangadó.hu érdeklődésére beszélt az utóbbi hetek-hónapok történéseiről.

– Vasárnap későn este derült ki, hogy az MTK-ba nem tudok menni. Egy hete már a Pápával készülök, de tudtak róla, hogy az MTK is megkeresett. Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy próbajátékon szerepelek a Lombardnál, de úgy érzem, hogy az NB I-ben sehova nem kell próbajátékra mennem – kezdte Völgyi Dániel. – Elsősorban az volt a cél, hogy kimehessek külföldre, a menedzserem, Vörösbaranyi József ezen dolgozott. Bár most nem sikerült kiigazolnom, de ezúton is köszönöm neki a segítséget. Mindenképp külföldre szerettem volna menni, ezért is vártam ki ennyi időt. Voltak megkeresések, de konkrét ajánlatig nem jutottunk. Igazából ez nyáron lesz majd ismét aktuális, mivel akkor lejár a szerződésem az ETO-val. A többi NB I-es csapat úgymond betelt, hiszen kivártam a külföldi lehetőség miatt, így Pápára tudtam eljönni.

– Pápán a tavasszal más célokért kell küzdenie, mint amiket az elmúlt években megszokhatott…
– Hétfőn délelőtt írtam alá a kölcsönadási szerződést a Pápával. Nem vagyok csalódott vagy elkeseredett amiatt, hogy Pápán folytatom, hiszen a Lombard is NB I-es csapat. Lehet, hogy azért küzd a klub, hogy az élvonalban maradjon, de innentől kezdve én is azon leszek, hogy bennmaradáshoz segítsem a csapatot. Nekem az a legfontosabb, hogy rendszeresen játéklehetőséghez jussak, és minél többet tudjak játszani, hiszen így tudok fejlődni, és így tudom magamra felhívni a figyelmet akár a válogatott, akár külföldi szerződés szempontjából. A menedzserem is azt tanácsolta, hogy minél többet tudjak játszani, és akkor még lehet esélyem a nyáron, amikor már ingyen igazolható leszek.

– Az utolsó pillanatban dőlt el sorsa, milyen edzettségi állapotban érzi magát?
– Az elmúlt időszakban végig edzésben voltam, külön tréningeztem Holanek Zoltánnal. Készültem két-három hetet Gyirmóton is, és köszönöm az edzői stábnak valamint az elnöknek ezt a lehetőséget. Az utolsó héten pedig már Pápára jöttem.

– Milyenek az első benyomásai a Lombardnál?
– Úgy érzem, jó játékosok vannak itt, nincs semmi gond. Nincs mit titkolni azon, hogy vannak a Lombardnál jóval erősebb csapatok is, és sokan azt mondják, hogy a Pápa az első kieső. Négy-öt edzésen és egy edzőmeccsen szerepeltem, és szerintem nem ennyire vészes a helyzet. Bizakodó vagyok, hogy benn tud maradni a Pápa, és azon leszek, hogy segíteni tudjak ebben a csapatnak.

A 27 éves balhátvéd végül köszönetet mondott klubjának, egykori edzőjének és a menedzserének is.

– Nagyon sokat köszönhetek az ETO-nak, mert lehetőséget adott, hogy fél évre eljöhessek valahova, hiszen lehetett volna ez bonyolultabb is. Úgy gondolom, hogy az ETO is köszönhet nekem, hét és fél évet eltöltöttem a klubnál, és szinte mindent megnyertem a csapattal. Pintér Attilát is szeretném megemlíteni, aki szintén nagyon sokat segített nekem, valamint a menedzserem, Vörösbaranyi József is – zárta szavait Völgyi Dániel.

Olvasói sztorik