NB I

Fáj a sportigazgató szíve

Szasa Sztevanovics szerint neki van a legnehezebb dolga, mert több távozóval is együtt játszott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyilvános edzéssel kezdte meg téli felkészülését hétfő délelőtt a Győri ETO FC, amely már korábban bejelentette, hogy kilenc játékosra nem tart igényt, igazolt viszont két külföldit. A Rangadó.hu érdeklődésére Szasa Sztevanovics sportigazgató elmondta, hogy a keret még nem végleges, érkezők és távozók is várhatók. Ami a 2013-as bajnokcsapat kapusát illeti, nem tagadta, hogy fáj a szíve, amikor egykori játszótársai elhagyják a klubot.

– Ön szerint mit tartogat az újév a Győri ETO számára?
– Remélem, jobb lesz. Várhatóak változások, mert szerintem az a hely, ahol most állunk, nem a Győri ETO-hoz méltó. Mindenképpen jobbak szeretnénk lenni ebben az évben, mint tavaly – kezdte Szasa Sztevanovics.

– Történtek már bejelentések; jelenleg milyen készültségi fokon áll a játékoskeret?
– A keret még nem végleges, további változások várhatók. Már van két új játékosunk is, és bejelentettük, hogy kilenc emberre nem számítunk. Közülük hárommal kapcsolatban szóban már megállapodtunk a következő klubjukkal: a Fradival Varga Rolandról, a Haladással pedig Martínezről és Dudás Ádámról. Balhátvédet és jobbhátvédet keresünk, lesznek olyanok, akik el fognak menni kölcsönbe, és lesznek olyanok is, akiket eladunk. Négy-öt ember az utánpótlásból csatlakozik majd az első kerethez, amelynek létszáma huszonegy-huszonöt fő között lesz.

– Még nincs két éve, hogy megnyerték a bajnokságot. Az aranycsapatnak oszlopos tagja volt, azóta pedig klubvezetőként tevékenykedik. Nem fáj a szíve, hogy a bajnokcsapat tagjai közül egyre kevesebben játszanak Győrben?
– Nekem van a legnehezebb dolgom, mert több emberrel együtt játszottam. Mióta visszavonultam, Miriuta Vasile a második edző, előtte volt ugye Horváth Ferenc, és az ő dolguk, hogy ki játsszon és ki ne. Nekem egy kicsit valóban fáj a szívem, amikor a játékosok elmennek a klubtól, de ez a futball… Valamikor itt kell focizni, valamikor egy másik helyen. Az egyik edző ilyen típusú játékost kér, a másik olyat. Nekem az a dolgom, hogy segítsek az edzőknek.

A mellőzött játékosok közül nem csak Varga Roland, hanem korábban Völgyi Dániel is tárgyalt a Ferencvárossal, de az ő esetében nem jött össze a megegyezés, ezért továbbra is az ETO-nál edz, de nem az első kerettel, ahogyan Stieber András sem – egyébként az ő ügyében sincs még konkrétum, de legszívesebben ismét külföldre menne. Az ősszel Mezőkövesdre kölcsönadott fiatal Csató Martin biztosan nem marad az NB II-es borsodiaknál, mert a győriek visszarendelik, de egyelőre nem dőlt el, hol folytatja, a győriek NB III-as együttesénél, vagy máshol, ismét kölcsönben.

Vasile Miriuta vezetőedző elmondta, hogy a tavaszi tabellán az első háromban szeretnének végezni, ez a céljuk a következő néhány hónapra. Kifejezett kérése volt, hogy komoly ellenfelekkel találkozzanak a törökországi edzőtáborban, és nagyon örül, hogy ezt sikerül megvalósítani. Fontosnak tartja, hogy minden játékosa egészségesen tért vissza a téli szünetről.

A Győri ETO FC új szakmai stábja

Vezetőedző: Vasile Miriuta

Pályaedző: Alin Minteuan

Edző: Igor Nicsenko

Erőnléti edző: Christian Dragota

Kapusedző: Carlan Horea

Rehabilitációs edző: Barta Gábor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik