NB I

Doppingolja a Győr elleni meccs

Völgyi Dánielnek furcsa érzése lesz hétfőn, mivel a szertárostól kezdve mindenkit ismer.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal huszadik fordulójának zárómeccsén a Lombard Pápa a válságos helyzetbe kerülő Győri ETO otthonába látogat hétfő este. Völgyi Dániel számára pikánsnak ígérkezik a bajnoki, hiszen hét és fél év után távozott a kisalföldi megyeszékhelyről. Mindkét csapatnak égető szüksége van a pontokra, mert míg a Lombard a kiesés elől menekül, addig Miriuta László tanítványai feledtetnék a Fradi elleni zakót.

A Rangadó.hu érdeklődésére Völgyi Dániel elmondta, furcsa érzés lesz a Győr ellen játszani, és kis túlzással nem is tudja merre van a vendégöltöző.

– A Pápa legutóbbi győzelme azt jelenti, hogy távolodnak a kiesőzónától. Egy ilyen siker után jobb hangulatban telnek az edzések?
– Persze, ilyenkor evidens, hogy jobb a hangulat a csapatnál. Fontos mérkőzést nyertünk meg, és szerintem határozottan jót tett a csapatnak ez a győzelem. Azóta már levontuk a tanulságot, és elemeztük a hibákat, már a következő bajnokira készülünk – mondta Völgyi Dániel.

– Már több mint egy hónapja Pápán van. Hogy érzi, jó döntés volt odaszerződni?
– Jól érzem magam, és nincs hiányérzetem azzal kapcsolatban, hogy egy kiesőjelölt csapatnál játszom. Hét és fél évet töltöttem Győrben, fontos volt, hogy új közegbe kerüljek és új impulzusokat kapjak. A legfontosabb azonban az, hogy rendszeres lehetőségem legyen a játékra. Az a célom, hogy segítsek bennmaradni a Pápának. Nem volt gondom a beilleszkedéssel, hiszen több játékost is ismertem már korábbról. Waltner Robit a Vasasos korszakomból ismerem, mondhatom, hogy jó barátok vagyunk. Csizmadia Csabával is baráti a viszony, ő is Győrben él, tehát korábban is szoktunk találkozni. Még Szűcs Lajost emelném ki, de igazából a fiatal játékosokon kívül szinte mindenkit ismertem már.

– Mennyire lesz furcsa ellenfélként játszani az ETO Parkban?
– Biztosan nagyon furcsa lesz ellenfélként pályára lépni. Szinte azt sem tudom, merre van a vendégöltöző. Szeretnénk a megbeszéltek szerint játszani, ahogy azt az edző elvárja. Ha ez sikerül, akkor elképzelhető, hogy ponttal, vagy pontokkal távozhatunk az ETO Parkból.

– Jelent-e pluszmotivációt a mérkőzés?
– Persze, motivál, de úgy érzem, hogy nem kell bizonyítanom senkinek. Furcsa lesz, az biztos, mert még nem játszottam a Győr ellen, különösen a barátaim ellen. Mindenkit ismerek a klubnál, a szertárostól kezdve tényleg mindenkit. Nincs bennem frusztráció a meccs miatt, inkább jó érzés, egyfajta dopping. Sok barátom van Győrben, a múlt héten együtt vacsoráztunk, akkor felvetődött a hétvégi meccs, de azóta nem beszéltünk, és szerintem már nem is fogunk, hiszen mindenki a saját dolgára próbál összpontosítani.

Olvasói sztorik