NB I

Nem kirándulni mennek Győrbe a pápaiak

Marian Sluka a Lombard U21-es csapatánál csinálta végig a felkészülést, de később minden rendeződött.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 19. fordulójában a Lombard Pápa az újonc Dunaújváros együttesét fogadta. Az alsóházi rangadót végül a hazai csapat nyerte 1-0-ra, ezzel pedig nagyon fontos három pontot szerzett, és egyre távolodik a veszélyzónától. A Lombard FC egy büntetőt is kihagyott, de végül így is megnyerte a találkozót. Érdekesség, hogy Jagodics Bencét már az első félidőben le kellett cserélni, a helyére pedig a télen még távozni készülő Marin Sluka állt be. A következő fordulóban nem lesz könnyű dolga Lengyel Ferenc legénységének, hiszen a Győri ETO otthonába látogat.

A Rangadó.hu érdeklődésére Sluka mesélt a téli kavarodásról, és elmondta, hogy a Pápának minden pont létfontosságú.

– Úgy volt, hogy télen távozik, végül mégis maradt. Mennyire volt nehéz végigcsinálni így az alapozást?

– Nehéz volt persze, de már rutinos játékos vagyok, és tudom, hogy mi a legjobb nekem. Nem csinálhattam az alapozást az első csapattal, ezért külön edzéseket végeztem, illetve három hétig az U21-es együttessel készültem. Pápán nagyon képzett utánpótlásedzők dolgoznak, és ezúton is szeretném megköszönni nekik, mert a segítségük nélkül nem kerülhettem volna ilyen gyorsan vissza. Nyolc-kilenc napja vagyok ismét a felnőtt keretben. Jobb lett volna, ha az egész felkészülést velük tudom csinálni, de most már kár ezen gondolkodni – mondta Marian Sluka.

– Mikor hívták vissza a felnőttek közé?
– Lengyel Ferenc már január végén jelezte nekem, hogy a továbbiakban is számít rám. Itt nem is ezzel volt a gond, de részleteket nem szeretnék elárulni. Az alapozás első napján több játékossal közölték, hogy nem edzhetnek a kerettel. Fiatalítani szeretne a klub, amit értek, de nekem élő szerződésem volt, és nem sokkal lettem idősebb nyár óta, amikor szerződtettek. Február végén aztán mindenben megegyeztünk, aminek én is, de szerintem a klub is örül. Remélem, hogy jó teljesítményt nyújtok majd tavasszal, és a csapattal pedig elérjük a céljainkat.

– Ehhez fontos lépést tettek a szombati, Dunaújvárosi elleni bajnokin.
– Igen, szerintem jól felkészültünk, bár nem csináltam végig velük az alapozást, de figyeltem őket, és láttam, milyen munka folyt. Lengyel Ferenc nagyon jól felkészítette a csapatot, mind fizikailag, mind taktikailag. Nem volt könnyű mérkőzés, de nagy szükségünk volt a három pontra. Már több hónapja, hogy hazai környezetben legutóbb nyerni tudtunk, ez a siker pedig nagy lökést adhat a csapatnak. Úgy gondolom, három-négy győzelem kell ahhoz, hogy sikerüljön a bennmaradás, de ehhez folyamatosan jó teljesítményt kell nyújtani.

– A kihagyott büntető után megfordult a fejükben, hogy elveszíthetik a meccset?
– Azt nem tudom, hogy a többiek fejében mi volt, de az enyémben ez nem fordult meg. Öt perccel az eset előtt álltam be, és én adtam a passzt, miután a játékvezető befújta a büntetőt. Biztos voltam benne, hogy nyerünk, még a kihagyott büntető ellenére is, de szerintem ezzel a csapat kilencven százaléka így volt.

– A következő fordulóban a Győri ETO otthonába látogatnak. Milyen mérkőzésre számít?
– A Győr kicsit beragadt a rajtnál, hiszen két meccs alatt egy pontot szerzett, de nem szabad elfelejteni, hogy erős ellenfelei voltak. Az ETO mind szakmailag, mind anyagilag a topcsapatok közé tartozik Magyarországon. Két játékosunk is felépül, de lesz hiányzó is. Popin nem játszhat, ami nekünk nagy érvágás, hiszen az egyik alapemberünk. Nem kirándulni megyünk Győrbe, hanem szeretnénk pontot szerezni. Nekünk minden pontra hatalmas szükségünk van. Nagyon jó pályán, szép stadionban játszunk majd, tehát minden feltétel adott lesz.

Olvasói sztorik