NB I

Sluka helyzete még mindig bizonytalan

Szűcs Lajos nem akarja meghallani a kiesés szót tavasszal a Lombard Pápa öltözőjében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Lombard Pápa csapata február 28-án a Kecskemét otthonában kezdi az élvonal tavaszi küzdelmeit. A téli felkészülés végén a Perutz-stadion klubházában a vezetőség megtartotta hagyományos szurkolói ankétját, amelyen Lengyel Ferenc vezetőedző, Gracza Tibor pályaedző és Szűcs Lajos csapatkapitány mellett az új igazolások is ott voltak – írja a papa-ma.hu.

Szemán György klubigazgató elmondta: köszönettel tartoznak a Győri ETO-nak, amiért öt játékost a Lombard rendelkezésére bocsátott, majd kifejtette, a kiesés elkerüléséért öt-hat együttes között nagy harc várható tavasszal, de optimistán tekintenek a jövőbe.

– A felkészülés helyzetértékeléssel indult, ahol világosan látszott, hogy kicsit idős és lassú a Lombard Pápa az NB I-hez – magyarázta Lengyel Ferenc vezetőedző. – Ezen mindenképpen változtatni szerettünk volna, ennek szellemében igyekeztünk igazolni és a felkészülési célokat kitűzni. Ősszel tizennégy pontot szereztünk, három győzelmet arattunk és mindössze nyolc gólt lőttünk. Ha arányaiban ez megismétlődik, akkor ki fogunk esni. Ami a keretet illeti, talán túl fiatal is lett egy kicsit, ez azért történhetett így, mert akiket ajánlottak, elnyerték a tetszésünket és tehetségesnek tartjuk őket. Nem tagadom, több nagyobb név is volt a tervben, sajnos őket nem tudtuk ideigazolni, mert vagy nem akartak Pápára szerződni, vagy nem volt lehetőségünk a felénk támasztott igényeiket kielégíteni. Teljes nyugalommal állítom, hogy ez a csapat saját tudása szerint felkészült a bajnokságra, nyugodt lelkiismerettel állunk ki a hétvégi mérkőzésre. Véleményem szerint ez a csapat jobb az őszinél, ebben biztos vagyok, de azt még nem tudjuk, hogy ez hova fog vezetni, hiszen a többi NB I-es alakulat is erősített.

Az új játékosok mindent meg fognak tenni a bennmaradásért, sőt azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy néhány pozíciót előre tudnak lépni. Szűcs Lajos csapatkapitánya nagyon nehéz tavaszra számít, hangsúlyozta, hogy a lépéselőny náluk van a riválisaikkal szemben, az öltözőben pedig nem szeretné meghallani a kiesés szót.

A klub közös megegyezéssel felbontotta Faggyas Milán szerződését, a támadóként és középpályásként is bevethető labdarúgó így szabadon igazolhatóvá vált. Továbbra is kérdéses Marián Sluka sorsa, hiszen a középpályással továbbra sem sikerült megegyezni.

Olvasói sztorik