NB II

Nem tiszta, miért kellett távoznia

A 27 éves védő, Tóth Gábor jól érzi magát a másodosztályú Szeged-Grosics csapatánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tóth Gábor 2007 óta a Lombard Pápa tagja és egyik alapembere volt, de nagy meglepetésre a klub a közelmúltban szerződést bontott a 27 éves védővel, aki a másodosztályú Szeged 2011-Grosics Akadémia együtteséhez igazolt, ahol már két felkészülési mérkőzésen pályára is lépett.

A Rangadó.hu érdeklődésére Tóth elmondta, hogy nem tiszta számára, miért kellett távoznia Pápáról, de pozitívak az első benyomásai új csapatáról.

– Igazából, amikor elkezdődött a felkészülés, akkor javasolta a klub, hogy bontsunk szerződést. Hogy miért, az nem volt tiszta. Talán azért, mert fél év múlva lejárt volna a szerződésem – mondta Tóth Gábor.

– Több mint nyolc évet töltött Pápán. Mik a legszebb emlékei? Melyik edzővel dolgozott a legszívesebben?
– A legszebb emlékem az, mikor feljutott a csapat az NB II-ből az élvonalba, és az első szezon jól sikerült. Ettől függetlenül mindegyik idény szép volt a maga nemében, hiszen a kiesés ellen küzdöttünk, de végül mindig bennmaradtunk, ami nem kis bravúr. Ez alatt sokat tudtam játszani, ezért úgy érzem, én is hozzájárultam ezekhez a sikerekhez. A második kérdésre a válaszolva talán Véber Györgyöt mondanám, aki három évig volt edzőnk, és vele jutottunk fel az NB I-be. Talán azok az évek voltak a legszebbek.

– A Szeged megkeresése mellett voltak ajánlatai más kluboktól is?
– Igen, voltak másik ajánlataim is, csak ott egy kicsit gyorsan kellett volna döntenem. Sajnos Pápán későn szóltak, hiszen február másodikán bontottuk fel a szerződést, a csapatok többségének pedig már kialakultak a keretei. Ha mondjuk a Lombardnál decemberben közölték volna, hogy nem számítanak rám, akkor egyszerűbb lett volna minden. A Szeged Gyulán edz, a barátnőm szülei pedig Békéscsabán élnek, ezért is választottuk ezt a lehetőséget.

– Milyenek az első benyomásai a csapatról és a társakról?
– Az első dolog, amit el tudok mondani, hogy nagyon profi körülmények között dolgozhatunk, tehát remek az infrastruktúra, modernebb, mint Pápán. Vannak konditermek, fedett pályák, műfüves pályák. Egy-két csapattársamat már ismerem korábbról, hiszen többeknek is van NB I-es tapasztalata. Úgy gondolom, nagyon jó kis társaság jött itt össze.

– Már pályára is lépett edzőmeccsen az új csapata színeiben. Hogy érezte magát?
– Van egy kis lemaradásom, hiszen hosszú időt vett igénybe az átigazolás, ezért nem tudtam rendesen edzeni, de igyekszem minél hamarabb formába lendülni. Nehéz pályán játszottunk a Kecskemét ellen, de úgy érzem, nem okoztunk csalódást.

Olvasói sztorik