NB I

Sima Fradi-siker a Pápa ellen

Lauth, Busai és Csukics góljával a Ferencváros 3-0-ra győzött a hévízi edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Lombard Pápa Termál FC 3-0 (2-0)
Hévíz
FTC: Dibusz – Dilaver (Nagy Dominik, a szünetben), Nalepa (Batik, a szünetben), Mateos, Ramírez (Bönig, 60.) – Busai (Csukics, 60.), Kukuruzovics (Nagy Dániel, a szünetben) – Somalia (Ugrai, 60.), Hajnal (Gyömbér, 60.), Lauth (Varga R., a szünetben) – Böde. Edző: Thomas Doll
Pápa: Szűcs L. – Zulevs (Eisenberger), Csizmadia, Bogunovics, Frizoni – Stieber A., Pongrácz V. (Illés D.) – Király B. (Jagodics B.), Seye (Yannick), Vankó (Nagy T.) – Popin (Waltner). Edző: Lengyel Ferenc
Gólszerzők: Lauth (28.), Busai (39.), Csukics (73.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A négynapos mini-edzőtábor helyszínén, Hévízen játszott felkészülési mérkőzést szerdán a Ferencváros az ugyancsak élvonalbeli Lombard Pápa ellen.

Az első helyzet a Fradi előtt adódott, de amikor Böde Dániel már lőtt volna, az utolsó pillanatban mentettek előle. Később Busai Attila ívelését Lauth a kapu jobb sarka felé fejelte, ám a labda kevéssel mellé ment. A 28. percben Lauth cselezett befelé tizenhatos csücskétől, majd látványos mozdulattal tekert a hosszú felsőbe (1-0). Nem sokkal később Hajnal Tamás szabadrúgása után Ramírez emelte középre a labdát, Busai pedig közvetlen közelről a hálóba lőtt (2-0).

A szünet után Böde nagy helyzetben fejelhetett, Szűcs Lajos azonban hárított. A 66. percben egy szép támadás ferencvárosi támadás végén Ugrai lőhetett a tizenhatoson belülről, ám a kísérletét blokkolták. Ezt követően szinte azonnal Böde is nagy helyzetbe került, szépen fejelt is, Szűcs megint bravúrral védett.

A 73. percben a harmadik gólt is meglőtte a Fradi: Ugrai kiugratása után Böde lőtt, Szűcs Lajos még beleért, de a labda így is a kapu felé csorgott, Csukics pedig biztosított, és a gólvonal közeléből az üres kapuba passzolt (3-0). A hajrában még egy óriási helyzet kimaradt: Nagy Dominik passzolt Bönighez, aki nagy helyzetben a keresztlécre lőtt, a labda onnan Böde combjára, majd a kapu fölé pattant – tudósított az FTC honlapja.

– Jó teszt volt számunkra ez a mérkőzés, amely az eddigieknél nehezebb volt. A mély talajon is jól tudtuk járatni a labdát, különféle játékszituációkból tudtunk gólokat lőni. Az első félidőben olykor még szorosabban követhettük volna a Pápa játékosait, de összességében elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel. A felkészülés mostani szakaszában már fontos, hogy több időt töltsenek a pályán a játékosok. Hatvan, hetven, akár kilencven percet is. A szombati, Debrecen elleni mérkőzésen várhatóan még több idő jut futballistáimnak – nyilatkozta Thomas Doll vezetőedző a fradi.hu oldalon.

Olvasói sztorik