NB I

Nagyon nagy bajban a Győri ETO

Közleményben jelezték, hogy csődvédelmet kért a klub.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Győri ETO FC Kft. a közvélemény előtt ismert okok miatt a pénteki napon csődvédelmet kért. A héten kialakult helyzet kapcsán a partnerekkel már felvették a kapcsolatot, és folyamatosan tárgyalnak a klub jövőjéről – áll az eto.hu rövid közleményében.

Mint ismert, hétfőn öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira Kft. Indoklása szerint a Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését, a kialakult pánik során ügyfeleik olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor csoport likvid pénzügyi eszközeit, ezért az állam segítségét kérték.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden azonnali hatállyal felbontotta az isztambuli kereskedőház, valamint a moszkvai vízumközpont üzemeltetésére vonatkozó szerződéseket a Quaestor csoport elnök-vezérigazgatójának érdekeltségi körébe tartozó cégekkel. És ha ez még nem lenne elég: részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét a Magyar Nemzeti Bank.

A közlemény szerint az MNB a cégnél hétfőn indított célvizsgálata során a társaságnál szabálytalanságokat észlelt, ezért függesztette fel részlegesen a Quaestor tevékenységi engedélyét. A befektetési vállalkozás új ügyfélmegbízásokat nem fogadhat el, de a felügyeleti biztos az ügyfelek érdekében zárhatja a nyitott pozíciókat.

A Quaestor csoport elnök-vezérigazgatója Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC tulajdonosa, így napok óta téma a sajtóban a Quaestor cégcsoport brókerbotránya, illetve annak hatása a Győri ETO NB I-es futballcsapatára.

– Természetesen foglalkoztunk a kialakult helyzettel az öltözőben, hiszen mindannyiunkat érinthet a probléma. Azt kértem a játékosoktól, hogy csináljuk tovább azt a munkát, amit januárban közösen elkezdtünk. Megértették, hogy fontos ebben a helyzetben az összefogás, hogy a mi játékunk és a mi hozzáállásunk kint van a kirakatban, így nekünk úgy kell teljesíteni, ahogyan azt a szurkolóink elvárják. A többi nem rajtunk múlik, de mi arra készülünk, hogy játszani fogunk most is, jövő héten is, áprilisban is és májusban is, és így tovább – mondta Miriuta László vezetőedző a klub honlapján. – Az első nap volt nehéz, kedden, amikor szabadnapja volt mindenkinek. Nyilván olvasták a játékosok is a híreket, és senki nem hitte el, hogy ez megtörténhet. Aztán szerdán volt ez a beszélgetés, és mondhatom: mindenki a feladatra koncentrál. Tudjuk a dolgunkat, nekünk csak a sporttal kell foglalkozni, és nem is kívánjuk kommentálni a helyzetet. Jól kell játszanunk, ez a csapat érdeke, nem tehetünk mást. Voltam itt nehéz helyzetben játékosként, küzdöttünk a bennmaradásért, ami az utolsó fordulóban jött össze. Akkor is azt mondtam, amit most mondok: egy klub sorsa nagyban függ a szurkolók szeretetétől. Én azt kérem az ETO drukkerektől, hogy jöjjenek ki hétfőn este a stadionba, és segítsék a csapatot. Tudom, hogy a győriek szeretik a focit, ez fogja nekünk a legnagyobb erőt adni a folytatásra.

Olvasói sztorik