NB I

Mi lesz veled, Győri ETO?

Eladhatják a klubot, csökkenhet a játékosok 5-6 milliós havi fizetése a sajtóhírek szerint.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Napok óta téma a sajtóban a Quaestor cégcsoport brókerbotránya, illetve annak hatása a Győri ETO NB I-es futballcsapatára. A pánikhullámot az indította el, hogy a Quaestor kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hruria Kft. nem tagja a Bevának, a Befektető-védelmi Alapnak, így az embereknek leesett, hogy akár egy fillért se kaphatnak vissza a pénzükből. Ennek pedig a futballcsapatra is hatása lehet.

A Quaestor csoport elnök-vezérigazgatója Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC tulajdonosa. Már két napja is kíváncsiak voltunk, vajon a klub működésében számíthatnak-e fennakadásokra a vezetők és a játékosok, de az illetékesek sem akkor, sem azóta nem reagáltak a történtekre. A stábtagoknak és játékosoknak is nyilatkozatstopot rendelt el a klub.

Bár Miriuta László, a klub vezetőedzője egy román portálnak már a nyári erősítési tervekről beszélt, a Bors szerint a kolozsvári klubjától is rossz anyagi körülmények miatt távozó szakember ismét nehéz helyzetbe kerülhet. Mint írják: ha ugyan a teljes tönkremenéstől nem is kell tartaniuk az alkalmazottaknak, nagy a valószínűsége, hogy a klub kiadásának legnagyobb hányadát jelentő bérköltségekből faragni kell. Elképzelhető tehát, hogy az 5–6 millió forintos havi játékosfizetéseknek lőttek Győrben, és a legjobb futballisták odébb is állnak.

Jelzésértékű lehet, hogy Borkai Zsolt polgármestert szerdán Tarsoly Csaba, a Quaestor-csoport elnök-vezérigazgatója, a Győri ETO FC tulajdonosa írásban arról tájékoztatta, hogy a kialakult helyzet miatt lemond díszpolgári címéről, amelyet 2013-ban kapott.

– Az önkormányzatnak nincs köze a Győri ETO FC labdarúgócsapathoz, azonban mivel több száz sportoló gyermeket és családot érinthet az egyesület sorsa, figyelemmel kísérik az esetlegesen felmerülő problémákat – tudatta az MTI-vel közleményében az önkormányzat.

Tarsoly Csabáról az index.hu cikkében leírják, hogy „a város fideszes polgármesterével, Borkai Zsolttal meglehetősen hűvössé vált a viszonya”. Anol.hu szerint pedig egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a sportingatlanokkal, amelyekre a hitelező Magyar Fejlesztési Bank teheti rá a kezét. Állításuk szerint Tarsoly a csapatra vagy a működtető kft.-re már korábban is keresett vevőt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik