NB I

Tarsoly eladhatja az ETO Parkot

Nem elképzelhetetlen, hogy az állam segítő kezet nyújt, és a stadion megvásárlásával könnyít a focicsapat nehézségein.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

FRISS:

A következő hetekben a kötvényesek kártalanítására kerül sor, ami a többi közt a cégcsoport eszközállományának, így akár az ország egyetlen magántulajdonban lévő stadionjának az értékesítésével is járhat. Még az sem elképzelhetetlen, hogy az állam segítő kezet nyújt, és az ETO Park megvásárlásával könnyít a focicsapat nehézségein – írja a Bors, amely szintén megjegyzi, hogy egyelőre Bende Gyöngyi, a Quaestor-csoport kommunikációs igazgatója, és a csoport elnök-vezérigazgatója, az ETO tulajdonosa, Tarsoly Csaba sem kommentálta, hogy a botrány hogyan érintheti a futballcsapatot.

Korábban írtuk:

Hétfőn öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira Kft. Indoklása szerint a Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését, a kialakult pánik során ügyfeleik olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor csoport likvid pénzügyi eszközeit, ezért az állam segítségét kérték.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden azonnali hatállyal felbontja az isztambuli kereskedőház, valamint a moszkvai vízumközpont üzemeltetésére vonatkozó szerződéseket a Quaestor csoport elnök-vezérigazgatójának érdekeltségi körébe tartozó cégekkel. És ha ez még nem lenne elég: részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét a Magyar Nemzeti Bank, amely még kedden kirendelhet egy felügyeleti biztost az intézményhez.

A közlemény szerint az MNB a cégnél hétfőn indított célvizsgálata során a társaságnál szabálytalanságokat észlelt, ezért függesztette fel részlegesen a Quaestor tevékenységi engedélyét. A befektetési vállalkozás új ügyfélmegbízásokat nem fogadhat el, de a felügyeleti biztos az ügyfelek érdekében zárhatja a nyitott pozíciókat.

Mint közismert, a Quaestor csoport elnök-vezérigazgatója Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC tulajdonosa, ezért kíváncsiak voltunk, vajon a labdarúgóklub működésében számíthatnak-e fennakadásokra a vezetők és a játékosok, de az illetékesek egyelőre semmilyen formában nem reagálnak a történtekre. Amint a Quaestor csoport vagy az ETO FC kiad egy közleményt a témában, természetesen azonnal közöljük.

– Huszonnégy órával a történtek után korai lenne még arról beszélni, hogy milyen hatással lesz ez a fociklubra. Lépésről lépésre kell haladnunk – mondta az Origo megkeresésére a Quaestor kommunikációs igazgatója, Bende Gyöngyi. A Győri ETO-t ők is hiába keresték, a klub sem tud még konkrétumokkal szolgálni, mondván: óráról órára változik a helyzet.

Olvasói sztorik