NB I

Nem szabad telefonálni

Ha megcsörren egy mobil a bajnokcsapat öltözőjében, a vétkes játékos húszezer forintot fizet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tarsoly Csaba klubtulajdonos a csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjára előrelépő Pintér Attila helyett Horváth Ferenc lett a Győri ETO FC vezetőedzője. Segítői Szamosi Tamás, Sütő Szilárd, és egy meg nem nevezett spanyol erőnléti edző lesznek. Az új trénerrel két és fél éves szerződést kötöttek.

A Rangadó.hu információi szerint a győri klub 21 millió forintot fizetett a paksiaknak, hogy felbontsák Horváth Ferenc szerződését, és elengedjék őt a bajnokcsapathoz. A tolnaiak ehelyett inkább három játékost szerettek volna, de nem jártak sikerrel… Tarsoly Csaba viszont azt állítja, az ETO-nak nem kellett kivásárolnia Horváth Ferencet, mert a két egyesület között évek óta korrekt szakmai kapcsolat van.

– Az egyik szemem sírt, a másik nevetett, amikor felkérték Pintér Attilát, hogy legyen a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Úgy gondolom, hogy a felkérés kicsit szólt a győri sikereknek, az ETO-nál kialakult jó közösségnek is – idézi Tarsoly Csabát a kisalfold.hu. – Egyértelműen cáfolom ugyanakkor azokat a sajtóban megjelent híreket, miszerint Attila elvesztette volna az állását Győrben, s mentsvárat jelentett számára a szövetség ajánlata. Ez olyannyira nem igaz, hogy az idei szezon után újabb kétéves szerződést kötöttünk volna Pintér Attilával. Mint ahogy az a sajtóhír sem valós, miszerint a szövetségnek ki kellett volna vásárolnia Attilát tőlünk.

A győri tulajdonos elárulta, hogy Pintér Attila nem költözik el Győrből, mert azt kérte, szövetségi kapitányként is győri székhellyel dolgozhasson, ezért irodát biztosítanak számára az ETO Parkban. A kisalfold.hu más forrásból úgy értesült: Pintér Attila családi okok miatt nem szeretett volna Győrből a fővárosba költözni, elsősorban azért, mert a kisfia nagyon megszerette az itteni iskoláját.

– Amikor kiderült, hogy Pintér Attila a válogatott szövetségi kapitányaként folytathatja pályafutását, a következő hetekben körülbelül negyven telefonhívást kaptam. Számomra teljesen ismeretlen külföldi edzők is jelentkeztek vezetőedzőnek, vagyis bármennyire is ingatag néha az ETO kispadja, bizony sokan szeretnének nálunk dolgozni – folytatta Tarsoly Csaba. – Úgy hiszem, ez köszönhető egyrészt az utóbbi évek eredményeinek, másrészt a kiváló győri feltételeknek. Mindent összevetve, egyetlen edző személye jött komolyan szóba Attila utódjaként, Horváth Ferencé. Kemény, határozott embernek tartom, olyan edzőnek, aki a második helyet kudarcként értékeli. Tisztában vagyok vele, hogy a nyilatkozatai néha borzolják a bírói társadalmat, de véleményem szerintem csak olyan ember válhat sikeres edzővé, aki ezt is vállalja, mert ég benne a győzni akarás.

Tarsoly Csaba szerint az is alátámasztja Horváth Ferenc alázatát a labdarúgás iránt, hogy már játékosként is készített szakmai feljegyzéseket a mérkőzésekről, s még aktív csatárként elvállalta a Videoton U18-as csapatának irányítását.

Az ETO új edzője az első bemutatkozó mondataiban leszögezte: számára értelmezhetetlen a szerethető csapat fogalma. Vagy nyertes a csapat, vagy vesztes, nála nincs középút.

– Mourinho mondta, hogy lehetsz jó edző, de csak akkor lehetsz sikeres, ha bajnoki címeket szerzel. Nekem most megadatik, hogy aranyérmekért küzdhessek a győri csapattal – magyarázta Horváth Ferenc. – Köztudott rólam, hogy a magyar játékosokat favorizálom a külföldiekkel szemben, de ha minőségi játékerőt képvisel egy-egy idegenlégiós, akkor ők nem csupán a csapatban hasznosak, hanem azért is, mert a fiatal magyar játékosok sok fortélyt elleshetnek tőlük.

Ekkor Tarsoly Csaba megjegyezte: a magyar sajtó egyik téveszméje, hogy Győrben előnyt élveznek a külföldi játékosok.

– Ha megnézzük, hány felnőtt és ifjúsági ETO-játékos húzhatta magára az utóbbi években és jelenleg is a nemzeti mezt, akkor világosan látszik, hogy értelmetlen maga a feltételezés is – szögezte le a klubtulajdonos. – Más kérdés, hogy Szasa Sztevanovicsot azért neveztük ki klubigazgatónak, mert kevés ember tett az ETO-ért annyit az utóbbi tíz évben, mint ő. Kapusként is rendkívül tiszteltem a dinamizmusát, és emberi hozzáállását a focihoz. Biztos vagyok benne, hogy új feladatában is erre számíthatunk tőle.

Klubigazgatóként tett első nyilatkozatában Sztevanovics leszögezte: legfeljebb egy-két új igazolásra számíthatnak a szurkolók, valószínűbb, hogy több játékos is távozik az egyesülettől. Az ETO új menedzsmentjében az eddig is a klub alkalmazásában álló Vincze Ottót az utánpótlásért és a PR-ért felelős szakmai vezetőnek nevezte ki Tarsoly Csaba, míg a Sztevanovics mellett szintén visszavonuló Tokody Tibor technikai vezetőként folytatja pályafutását.

A sajtótájékoztató végén az egyik újságíró telefonja megszólalt, mire Tarsoly Csaba mosolyogva megjegyezte: náluk az öltözőben tízezer forintot fizet az a játékos, akinek csörög a készüléke. Horváth Ferenc helyesbített: húszezer forint a büntetés.

Olvasói sztorik