NB I

Csertői Aurél lett a vezetőedző

Másfél év alatt immár negyedszer kellett új szakvezető után néznie a tolnai klubnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön reggel kilenc órakor kezdődött Pakson az a sajtótájékoztató, amelyen bemutatták a Győri ETO-hoz távozó vezetőedző, Horváth Ferenc utódját, Csertői Aurélt, akivel másfél éves szerződést kötöttek.

A klubnál másfél év alatt immár negyedszer neveztek ki új edzőt. Az előző szezont a sikerkovács, Kis Károly irányításával kezdték a tolnaiak. Ő az első forduló után lemondott, aztán Máté Csaba sem vált be, Tomiszlav Szivics a bajnokság végeztével Diósgyőrbe távozott, most pedig Horváth Ferenc intett búcsút, és érkezett Csertői Aurél.

A 48 éves tréner tavaly április óta volt munka nélkül, akkor menesztették a másodosztályú Tatabányától. Korábban dolgozott Pápán, a Győri ETO-nál, Siófokon, a Videotonnál, Sopronban, a Haladásnál és Kecskeméten is.

Csertői pályaedzője korábban rendszerint Németh Zoltán volt, aki most az NB II-es Sopronnál dolgozik, Supka Attila mellett. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy ezúttal – szerződésének változatlanul hagyásával – Tököli Attila lett Csertői pályaedzője, aki tehát az elmúlt napokban felröppent hírekkel ellentétben mégsem igazol a másodosztályba, hanem nyáron visszavonul, de már most megkezdi edzői karrierjét.

Az új vezetőedző a székfoglalójában hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés, egyben kihívás számára, hogy tőle várják az előrelépést. Hozzátette, szakmailag nem szeretne elemzésekbe bocsátkozni, nem tudja, és nem is akarja a korábbi edző munkáját minősíteni, de egyet megígért: kemény edzések várnak majd a paksi labdarúgókra – írja a teol.hu.

Olvasói sztorik