NB II

Menesztették Csertői Aurélt

A távozó edző azt mondja, a vezetők szerint új impulzus kell a csapatnak. Az utódja P. Nagy László lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Nyugati-csoportjának kilencedik helyen álló FC Tatabánya vezetői szerződést bontottak Csertői Aurél vezetőedzővel, aki már el is köszönt csapatától. Az utódja az egykori tatabányai klasszis, P. Nagy László lesz, aki korábban már volt az együttes edzője. A Rangadó.hu érdeklődésére a távozó szakember elmondta, tudomásul veszi a vezetők döntését.

– Mi volt az oka annak, hogy menesztették?
– A tulajdonos úgy gondolta, hogy fel kell rázni a csapatot, egy új impulzus kell neki – kezdte Csertői Aurél. – Ezt pedig egy új edző személyében képzelték el.

– Mennyire érzi jogosnak a döntést? Mit gondol, miért pont most hozták meg ezt a döntést?
– Szakmai dolgokba nem akarnék belemenni. Ezt a döntést meghozták, amit én tudomásul veszek. Közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Röviden ennyi…

– Van már elképzelése a jövőjéről?
– Edző vagyok, úgyhogy várom a lehetőségeket. Majd meglátjuk…

Ez volt a nyolcadik csapata

A korábbi 11-szeres válogatott Csertői Aurél 2001-ben Pápán kezdte edzői pályafutását. Utána ült a Siófok, az FC Fehérvár, a Sopron, a Haladás és a Kecskemét kispadján is. Tatabánya előtt a Győri ETO vezetőedzője volt 2012 márciusáig, amikor közös megegyezéssel szerződést bontott a zöld-fehérekkel. Tavaly nyáron fogadta el a tatabányaiak ajánlatát. A vezetők a feljutást tűzték ki célként a csapat elé.

A bányászvárosiak egy Ajka elleni vereséggel kezdték a tavaszt, de aztán három győzelem következett zsinórban, a többi között a dobogóért harcoló Kozármislenyt is sikerült két vállra fektetniük. Szigetszentmiklóson egygólos vereséget szenvedtek, a 47 éves szakember utolsó meccse pedig Veszprémben volt, ahol 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik