NB II

Cél a bennmaradás

Ősszel szertefoszlottak Csertői Aurél csapatának feljutási álmai.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Duna FC Tatabánya csapata. Nincsen könnyű helyzetben a klub, hiszen a gárda korábbi szakmai befektetője idén januártól már nem támogatja az egyesületet. A tatabányai városvezetés természetesen azon dolgozik, hogy mielőbb új szponzort találjon, addig pedig az önkormányzat támogatja a futballcsapatot. A Rangadó.hu megkereste Csertői Aurél vezetőedzőt, aki szerint továbbra is biztos anyagi háttérrel tudnak dolgozni.

– Azt, hogy pontosan mi folyik a háttérben, a tulajdonostól kell megkérdezni – kezdte a szakember. – Ami biztos, hogy ugyanaz az anyagi háttér a tavaszra is meglesz, mint ami eddig volt. Egyelőre az önkormányzat támogatja a klubot, ennyit tudok ezzel kapcsolatban mondani.

– Mikor kezdik a felkészülést?
– Hétfőn állunk munkába, egyelőre ugyanazzal a kerettel kezdjük az alapozást, amivel az őszt befejeztük. Esetleges távozókról vagy új igazolásokról csak később eshet szó.

– A szezonnak úgy vágtak neki, hogy a feljutásért fognak harcolni, jelenleg azonban csak a kilencedik helyen állnak, változott a célkitűzésük?
– Nyilvánvalóan a feljutástól nagyon messze kerültünk, legfőbb célunk innentől kezdve, hogy a következő szezonban is a másodosztályban szerepeljünk.

– Mit vár a folytatástól?
– Mindenféleképpen eredményesebb játékot várok. A játékkal legtöbbször nem is volt gond, de sajnos nem tudtunk eredményesek lenni, ezen feltétlenül javítanunk kell. Szeretném, ha masszívabbak, stabilabbak lennénk a tavasz folyamán.

Olvasói sztorik