NB II

Mi lesz veled, Tatabánya?

Vége az ízléstelen összefonódásnak: Felcsút polgármestere a támadások miatt kiszáll a tatabányai fociból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mészáros&Mészáros Kft. január elsejétől nem támogatja tovább a Duna FC Tatabánya NB II-es csapatát, és egyúttal megválik ötvenszázalékos tulajdonrészétől is – írja a városi önkormányzat honlapja.

A döntés hátterében a tulajdonos elleni folyamatos hangulatkeltés és a személye elleni támadások álltak, amelyek a 13. forduló hazai mérkőzésén csúcsosodtak ki. A tulajdonosi kör ezt követően hosszas mérlegelés után döntött úgy, hogy nem folytatja a közös munkát a csapattal. A cég az elmúlt másfél évben a vállalt anyagi támogatását messze meghaladóan a működési költségek több mint kétharmadával segítette a csapatot.

Az elkövetkezőkben Mészáros Lőrinc a megyei labdarúgás támogatása mellett biztosítja a következő olimpiáig Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozónak ígért évi egymillió forintos támogatást. Az önkormányzat megköszönte a cég eddigi támogatását, és sajnálatát fejezte ki a tulajdonostársak döntése miatt. A városvezetésnek továbbra is fontos a nagy múltú labdarúgócsapat sorsának alakulása, ezért egyforintos vételár fejében visszavásárolja a Mészáros és Mészáros Kft. tulajdonrészét. A klub szakmai irányítását, működését a következő időszakban az önkormányzat biztosítja, de ezzel egyidejűleg megkezdődött a szakmai befektető, illetőleg a szponzorok keresése.

Mészáros Lőrinc tatabányai szerepvállalása azért volt különösen visszatetszést keltő, mivel ő Felcsút polgármestere, s egyben a Nyugati-csoportban rivális Puskás Akadémia elnöke is.

A Csertői Aurél vezetőedző irányította Duna FC Tatabánya az élvonalba jutást reményében vágott neki az NB II-nek, azonban a Nyugati-csoportban csupán a kilencedik helyéről várja a tavaszi folytatást.

Olvasói sztorik