NB II

Meghálálta a bizalmat

Kis Szabolcs először volt kezdő, de rögtön góllal tette le névjegyét.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Nyugati-csoport, 9. forduló
Duna FC Tatabánya – Kaposvári Rákóczi II 2-0 (0-0)
Tatabánya, 300 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Tatabánya: Dombai – Almási, Izing, Böjte, Szekér – Oláh G. – Kis (Bakos, 69.), Huszák – Móri (Skriba, 87.), Weitner (Csovics, 72.) Frank. Edző: Csertői Aurél
Kaposvár II: Horváth L. – Kuckó (Házi, 54.), Kovács O., Kiss A., Laczkó – Böröczky (Zmukics, 64.), Vadas, Kovacsics, Fenyvesi (Kirchner, 76) – Horváth Á., Katona Gy. Edző: Barna László
Gólszerzők: Kis (48.), Móri (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Alighanem vidám vasárnapot tartott Kis Szabolcs, a Duna FC Tatabánya játékosa. A nyáron a Győrből érkezett 23 éves középpályás először került be az NB II Nyugati-csoportjában szereplő együttes kezdőcsapatában, ráadásul az ő góljának is köszönhetően győzték le 2-0-ra a Kaposvári Rákóczi II-t. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, reméli, a következő mérkőzéseken is a kezdőben szavaz neki bizalmat Csertői Aurél vezetőedző.

– Először szerepelt kezdőként, és mindjárt góllal hálálta meg a bizalmat. Milyen volt a találkozó?
– Eléggé egyoldalú volt a mérkőzés, gyakorlatilag egykapuztunk, a Kaposvár leginkább a védekezésre koncentrált. A kérdés csak az volt, hogy mikor tudjuk feltörni őket. Szerencsére sikerült betalálnom, és onnantól már nyert ügyünk volt. Nagyon boldog vagyok – örvendezett Kis Szabolcs.

– Eddig csak csereként jutott szóhoz. Ez a teljesítmény megnöveli az esélyeit majd, hogy kezdőként szerepeljen?
– Az előző két meccsen csereként léptem pályára, már akkor is úgy éreztem, hogy hozzá tudok tenni a csapat játékához. Bízom benne, hogy a következő fordulóban is a kezdőcsapatban kapok helyet, igyekszem bizonyítani.

– Megérte a nyáron csapatot váltania?
– Igazából muszáj volt váltanom, mivel Győrben lejárt a szerződésem. Tatabányán pedig adódott ez a lehetőség, Csertői mestert még az ETO-ból ismertem, az ő személye is megerősített abban, hogy ide igazoljak.

– Hogy látja a csapata esélyeit a bajnokságban?
– Tulajdonképpen mi a bajnoki címet tűztük ki célnak, nem adjuk alább. Jelenleg csak az ötödik helyen állunk, mivel sajnos Szombathelyen és Kozármislenyben fontos pontokat hullajtottunk el, de nem adjuk alább. Minden meccset meg akarunk nyerni, most a Paksra koncentrálunk, hiszen legközelebb velük játszunk.

Olvasói sztorik