NB II

Csak komoly befektető jöhet szóba

Mészáros Lőrinc távozása óta a városi önkormányzat az egyedüli tulajdonosa az FC Tatabánya csapatának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mészáros Lőrinc, a tatabányaiak előző szakmai befektetője decemberben döntött úgy, hogy január elsejétől nem támogatja tovább a klubot. A háttérben a többi között a szurkolói nyomás állt, mivel a drukkerek nem tudtak megbarátkozni a ténnyel, hogy a tulajdonos egyben a Puskás Akadémia elnöke és Felcsút polgármestere is. A városvezetés természetesen azért dolgozik, hogy mielőbb új szponzort találjon – írja az nb2.hu. Mivel az üzletember anyagilag nagyban finanszírozta a klubot, joggal merül fel a kérdés: hogyan tovább?

– A volt többségi tulajdonos rendezett körülményeket hagyva adta át a tulajdonrészét, amely egy forintért került az önkormányzat tulajdonába – nyilatkozta Dr. Kancz Csaba, Tatabánya alpolgármestere, a klub felügyelőbizottságának elnöke. – Jelentős összeg áll a rendelkezésünkre, így nincsenek napi gondjaink, a játékosok is időben megkapták a bérüket és ez a jövőben is így lesz. Ugyanakkor minden pénz elfogy egyszer és a várostól nem várható el, hogy egyedül finanszírozza a klub működését, ezért mindenféleképpen befektetőt kell találnunk a csapathoz. A tárgyalások már a múlt héten elkezdődtek. Ugyanakkor nem győzőm hangsúlyozni, hogy csak komoly, a klub és a labdarúgás iránt elkötelezett befektető jöhet szóba, így nem kívánjuk elsietni a dolgokat.

A csapat jelenleg a Nyugati-csoport kilencedik helyén áll, kicsit távol a szezon elején megfogalmazott tervektől…

– Az idény kezdetekor ugyan a feljutást céloztuk meg, ám az őszi eredményeink alapján mára a biztos bennmaradás lett a cél, tehát minimum az ötödik hely megszerzése – szögezte le Kancz Csaba. – Úgy hiszem, erre a mostani játékosállomány egyértelműen alkalmas, a legfontosabb a keret együtt tartása. Természetesen, ha lesz rá lehetőségünk, két-három minőségi labdarúgóval szeretnénk megerősíteni az együttest. A felkészülést január tizenötödikén kezdi a csapat, és az alapozás során több edzőmérkőzést is tervezünk, ám ezek még szervezés alatt állnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik