NB I

Ki lesz az ETO 42. edzője?

Még mindig nem nevezték ki a bajnokcsapat új trénerét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több mint két hete nevezték ki a magyar válogatott szövetségi kapitányává Pintér Attilát, azóta gazdátlan a bajnokcsapat vezetőedzői posztja. A győri vezetők megkeresték László Csabát, Vasile Miriutát és a holland Henk Ten Catét, de állítólag Horváth Ferenc az első számú jelölt.

Tehát még mindig nem tudjuk a választ arra a kérdésre, hogy ki lesz az ETO történetének 42. vezetőedzője, az viszont biztos, hogy először váltott edzőt a klub a bajnoki címet követő szezon közben, és először azért, mert a szakvezetőt a nemzeti csapathoz hívták – írja a klub honlapja.

Bár a sajtóban napról napra felröppennek nevek, a klubnál továbbra is tartják magunkat ahhoz, hogy csak akkor számolnak be a végeredményről, ha a szakvezetővel már megállapodott a klubvezetés.

Eddig egyébként 41 edző ült az ETO kispadján. A leghosszabb ideig egyhuzamban Verebes József, aki öt szezonon át irányította a csapatot, a legtöbbször, három alkalommal pedig Győrfi László és Reszeli Soós István. A győri klub volt az első, amely külföldi állampolgár edzővel vágott neki egy szezonnak, a dunaszerdahelyi Pecze Károly személyében. Rajta kívül Dragoljub Bekvalac is dolgozott az ETO-nál.

Pintér Attila volt a tizedik győri kötődésű ETO-edző, de ő az első, aki úgy távozik a kispadról a válogatotthoz, hogy más veszi át helyette a klubcsapat irányítását. Korábban Verebes József párhuzamosan látta el a két feladatot, míg Bicskei Bertalan szakmai igazgató volt Reszeli Soós István mellett, és akkor az őszi bajnokcsapatot már csak a fiatal tréner vitte tovább.

Olvasói sztorik