NB I

Ki ülhet le Pintér helyére?

Állítólag Artner Tamás az első számú jelölt, de lehet, hogy visszatér valamelyik korábbi ETO-edző...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár a győri játékosok diplomatikusan és elismerően nyilatkoztak edzőjükről, de az ETO-legendák szavaiból kiderült, hogy sokan nem hullajtanak krokodilkönnyeket Pintér Attila távozása miatt. Az új szövetségi kapitány számára minden a lehető legjobban alakult: a DVTK és a Haladás elleni győzelemnek köszönhetően egy dobogós csapat éléről felfelé bukott. A minap még arról cikkezett az újság, hogy a diósgyőri meccsen az állása volt a tét, ma pedig ő a válogatott szakvezetője. Hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy az MLSZ elnökségének a győri tulajdonos, Tarsoly Csaba az egyetlen olyan tagja, aki a foci, a csapatok világából érkezett? A kérdés megválaszolását olvasóinkra bízzuk…

A győri klubnál gőzerővel nekiláttak az edzőkeresésnek, mi pedig az értesüléseinkre és a megérzéseinkre hagyatkozva bemutatjuk a lehetséges jelölteket.

Artner Tamás

Talán meglepő, hogy elsőként őt említjük, de a Rangadó.hu információi szerint a Haladás vezetőedzője a győriek első számú kiszemeltje. Szombathelyi munkássága, az elmúlt két év eredményessége alapján nem csoda, hogy felfigyeltek rá az ETO-nál, és aki azt hiszi, hogy jelenlegi klubjának vezetői foggal-körömmel ragaszkodnának hozzá, azt ki kell ábrándítanunk… Élő szerződése van a Haladással, de minden bizonnyal meg tudna egyezni a két klub. Ellene szólhat Tarsoly Csaba stratégiája, ő ugyanis szinte mindig szigorú, kemény edzőt választ, ilyen volt Varga Zoltán, Dragoljub Bekvalac, Pintér Attila és Csertői Aurél is.

Ricardo Moniz

Eleinte majdhogynem osztatlan elismerés övezte a holland edző magyarországi tevékenységét, de miután a Ferencváros mélyrepülésbe kezdett, egyre több kritikusa akadt. Az elválása nem volt valami szép, hiszen a sajtóban ment az adok-kapok Akeem Adams orvosa és közte, mindenesetre ő kimondottan az a karakter, akit Tarsoly Csaba keresni szokott. Az őszinte lelkesedését ismerve nem biztos, hogy leülne az egyik nagy rivális kispadjára, néhány héttel a Fraditól történt távozása után, bár ő is pénzből él…

Egervári Sándor

Helycserés támadás? Miért ne?! Bár ő egyáltalán nem olyan ordibálós-ostoros edző, mint Pintér Attila, de van tekintélye, és éppen az újdonsült szövetségi kapitány példája mutatja, hogy Tarsoly Csaba nem csinál hiúsági kérdést egy korábbi edző visszahívásából. Jó megoldás lenne az ETO számára, ráadásul jelenleg szabad, tehát munkára vár. Ellene szólhat, hogy állítólag a mai napig emlékezetes körülmények között távozott Győrből: a kirúgása után péniszt rajzolt egy lapra, és ráírta, hogy „Ezt jelenti a szakma Győrben”. A közhiedelemmel ellentétben egyébként nem Tarsoly Csaba vagy Klement Tibor fiókjában, hanem a saját íróasztalának a fiókjában találták meg a rendhagyó üzenetet, bár ő a nyilvánosság előtt sosem ismerte el a rajz létezését.

Csertői Aurél

Éppen tíz évvel ezelőtt dolgozott először a győriek edzőjeként, majd Pintér Attila két időszaka között szintén ő irányította a csapatot, tehát szintén visszatérő tréner lehetne. Belőle nem hiányzik a keménység, a szigor, és manapság ő is feladatra vár, hiszen mióta távozott Tatabányáról, nincs csapata.

Mezey György

A Videoton bajnokcsapatának mestere februárban az MLSZ edzőképzés éléről is eltűnt, és önkéntes száműzetésbe vonult, de ilyen kaliberű kihívásra minden bizonnyal nem mondana nemet.

Horváth Ferenc

Divatos edzőnek számít mostanság, akihez a Paks a gyenge őszi szereplés miatt nem feltétlenül ragaszkodna. Tarsoly 2009 óta fiatal edzőket alkalmaz (Pintér, Csertői), ebbe a sorba az egykori válogatott csatár is illeszkedne.

László Csaba

A Ferencváros korábbi edzője mindig hangsúlyozza, hogy minden ajánlatot meghallgat, és mivel a skót Inverness csapatához és a magyar válogatotthoz sem őt szerződtették, továbbra is szabad edző.

Szentes Lázár

Mezeyhez hasonlóan önkéntes száműzetésbe vonult. A Rába ETO egykori legendás játékosánál a szigor és a keménység szériatartozék, de az edzői eredményei az utóbbi években nem voltak valami fényesek, Diósgyőrből is dicstelenül kellett távoznia. Az 1991–1992-es idényben már volt a győriek edzője, mellette szólhat a helyi kötődés.

Tornyi Barnabás

Hiába mondja, hogy az Egyesült Államokba készül, és utánpótlás-akadémiát alapít, ha Győrből hívnák, biztosan maradna. Nem is lenne rossz megoldás, korábban Diósgyőrben és Kispesten is eredményesen dolgozott, és 1992-ben Győrben is megfordult már. Legutóbbi magyarországi munkája balul sült el, és a hazai klubvezetők valamiért ódzkodnak tőle.

Olvasói sztorik