NB I

Mindenkit meglepett Pintér Attila kinevezése

Hajszán Gyula észbontónak találja, Hannich Péter inkább külföldi kapitányt szeretett volna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön délelőtt kiderült, hogy a leköszönő Egervári Sándort a győri bajnokcsapat vezetőedzője, Pintér Attila váltja a magyar válogatott kispadján. A nagy bejelentés apropóján a Rangadó.hu kíváncsi volt a Győri ETO-hoz ezer szállal kötődő egykori kiváló labdarúgók véleményére.

A válogatott egykori kiváló csatára, Hajszán Gyula két időszakban, összesen 13 évig játszott a Rába színeiben, tagja volt a győriek legsikeresebb csapatának: kétszeres bajnoknak és ezüstérmesnek, valamint egyszeres bronzérmesnek mondhatja magát. A Rangadó.hu szakértője észbontónak találja, hogy az MLSZ éppen Pintér Attila mellett tette le a voksát.

– Nem akarok senkit megsérteni, de ezt egy viccnek tartom – kezdte Hajszán Gyula. – Én az egészet egy kicsit politikus-szemmel is néztem. Az MLSZ a kormány segítségével pumpálja a pénzt a magyar futballba, és jól is teszik, hiszen ezt kell csinálni, ha tömegesíteni akarnak. Ha gyerekeket akarnak a pályákra, akkor megfelelő körülményeket kell biztosítani, és szerintem maximálisan igazuk van, függetlenül attól, hogy kinek tetszik és kinek nem. De mondjon valaki egyetlen érvet amellett, hogy miért Pintér Attila lett a szövetségi kapitány! Mi ismerjük a győri tevékenységét… A győri szurkolók hetven százaléka azért nem ment ki a mérkőzésekre, mert ő volt a vezetőedző. Nem akarom jellemezni, hogy milyen edző. Nem ismerik el szakemberként és emberként sem, akkor mit várnak tőle szövetségi kapitányként? Megmondom őszintén, hogy észbontónak találom a kinevezését. Néhány nappal ezelőtt azt nyilatkoztam, hogy magyar szövetségi kapitányt szeretnék látni, de sajnos nevet nem tudtam rá mondani. Ma pedig hallottam ezeket a fejleményeket, és nem akarok senkit megbántani, de engem megdöbbentett.

Hannich Péter is tagja volt a kétszeres bajnokcsapat, 1977 és 1986 között több, mint 230 mérkőzésen szerepelt győri színekben. A jelenleg a Rába ETO teremlabdarúgóinak sportigazgatójaként tevékenykedő egykori gólkirály úgy érzi, egy külföldi szakember kinevezése szerencsésebb lett volna.

– Azt gondolom, mindenkit meglepetésként ért Pintér Attila kinevezése. A futsal világában élek már öt éve, és szerintem ahhoz, hogy a magyar játékosok mentalitása, edzésmorálja, és a hazaérkező légiósok fejfordítása megtörténjen, én mindenképpen külföldi edzőben gondolkodtam volna – magyarázta Hannich Péter. – Nálunk a spanyol és a portugál vonal is bejött. Mi azt látjuk, hogy a játékosok edzésmunkája, gondolkodásmódja és felfogása megváltozott a külföldi edzők keze alatt. Én legszívesebben Guus Hiddinket láttam volna szövetségi kapitánynak, de ez csak az én véleményem. Ő az a szakember, aki már több ország válogatottjának a kispadján bizonyította, hogy azért valamit ért a labdarúgáshoz. Tiszteletben kell tartani az MLSZ döntését, és mi, akik a sportban és labdarúgásban benne vagyunk, minden erőnkkel segíteni próbáljuk a magunk módján a szövetségi kapitányt attól függetlenül, hogy Pintér Attilának vagy Egervári Sándornak hívják.

A Rangadó.hu megkereste az olimpia bajnok Palotai Károlyt is, aki labdarúgó-karrierjét követően nemzetközi játékvezetőként is működött, és a mai napig kilátogat a Győri ETO hazai meccseire.

– Gratulálni lehet ahhoz, hogy oda tudott kerülni, Pintér Attila számára ez biztosan egy hatalmas megtiszteltetés. Ez egy nagyon nehéz feladat, és csak remélni lehet, hogy a játékosok is segíteni fogják, mert azon múlik minden – mondta Palotai Károly. – Megmondom őszintén, hogy engem egy kicsit váratlanul ért, gondolom másokat is. Korábban úgy volt, hogy külföldi szakember érkezhet, de valóban van olyan oldala a dolognak, hogy egy magyar edző jobban ismeri a körülményeket. Ha pedig valaki külföldről érkezik, akkor például tolmáccsal működni nem a legszerencsésebb megoldás. Pozitívum, hogy ő azért jobban ismeri a játékosokat. A jövő zenéje, hogy ez az eredményekben is megmutatkozik-e. Gondolom, a két munka együtt nem megy, ezért kíváncsian várom, hogy ki lesz a Győr új vezetőedzője. Ez egy újabb gondja a csapatnak, a szurkolóknak és jómagamnak is. Az kétségtelen, hogy Pintér Attilának vannak előnyei és hátrányai is. Adja isten, hogy beváljon kapitányként, és eredményes legyen a válogatott.

Olvasói sztorik