NB I

Egervári örül Pintér kinevezésének

A leköszönő kapitány szerint is jó döntés volt magyar edzőt kinevezni a csapat élére.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön délelőtt a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke bejelentette, hogy Egervári Sándor leköszönő szövetségi kapitányt Pintér Attila váltja a válogatott kispadján.

A bejelentés kapcsán a Rangadó.hu megkereste a nemzeti együttest 2010 és 2013 között irányító elődöt, Egervári Sándort, aki elmondta, kellemes meglepetés volt számára Pintér Attila kinevezése.

– Örülök, hogy a folyamatosságot egy magyar edzővel oldja meg a szövetség vezetése. Kellemes meglepetés volt számomra a döntés – kezdte Egervári Sándor. – Pintér Attila a bajnokcsapat edzője, aki már bizonyította, hogy nagyszerű együtteseket tud felépíteni. Mindenképpen letette már azokat az eredményeket, amelyek mentén egy sikeres kapitányi tevékenység is benne van a következő vállalásában. Remélem, hogy Pintér vezetésével a válogatott ki fogja használni azt a sanszot, ami most az Európa-bajnokságra való kijutás kapcsán adódik – annál is inkább, mert valószínűleg a második kalapból sorsolnak minket, és huszonnégy csapatos lesz a mezőny.

Az MLSZ vezetése az utóbbi időben számos alkalommal azt kommunikálta, hogy külföldi szakembert szeretnének leültetni a válogatott kispadjára. Egervári Sándor viszont örül, hogy végül magyar edző mellett döntöttek.

– Nem tudom, hogy kikkel és milyen tárgyalásokat folytatott a szövetség. Természetesen az MLSZ vezetői fogják megadni arra a választ, hogy miért döntöttek így. Én a magam részéről örömmel vettem a döntést. Hiszem, hogy nagyobb segítséget tud adni a játékosoknak az eredményesség érdekében az a magyar edzői gárda, aki tisztában van a pillanatnyi magyar futball értékrendjével.

A 63 éves szakember elárulta, az ő véleményét nem kérte ki az MLSZ az új kapitány kinevezésével kapcsolatban.

– Nagyon jó kapcsolatom van a szövetség elnökségével, az elnök úrral, a főtitkár úrral, de ebben az egyeztetésben nem kérték ki a véleményemet. Pintér Attilával sem beszéltünk erről. Természetesen hagytam már neki üzenetet a pályaedzőjén keresztül, örömömet megosztottam vele is.

Olvasói sztorik