NB I

Zátonyra futott a kapitányügy?

A holland Fred Rutten már november végén választ várt, az MLSZ viszont továbbra is csak hímez-hámoz...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombati cikkünkben megírtuk, hogy már több mint két hónap telt el Egervári Sándor lemondása óta, de még mindig nincs új szövetségi kapitánya a magyar válogatottnak. Az illetékesek továbbra sem tudnak konszenzusra jutni a jelölteket illetően.

Bölöni László nemet mondott, maradt tehát a portugál Paulo Sousa, a holland Fred Rutten és a svéd Sven-Göran Eriksson…

– A szövetség nem ígért erre a hétre szövetségi kapitányt, és nem mondott dátumot. Az egyeztetések, a tárgyalások jelenleg is folynak, és amennyiben lesz közölnivalónk, azonnal kiállunk a nyilvánosság elé. Jelenleg nincs – mondta a DigiSport televízió kedd reggeli műsorában Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, aki azt sem árulta el, hogy külföldi vagy magyar edző lesz-e a kiválasztott, mert állítása szerint ez is megzavarná az egyeztetéseket.

A szóvivő azt sem árulta el, hogy még az idei naptári évben kinevezik-e az új kapitányt, tehát könnyen lehet, hogy csak 2014-ben kerül sor a bejelentésre. Ez szintén azt támasztja alá, hogy a háttérben valami nagyon nincs rendben…

Talán arról lehet szó, hogy az első számú jelöltnek tartott Rutten nem igazán lelkesedik a magyar válogatott kapitányi posztjáért?! Erre enged következtetni néhány megnyilvánulása, amelyet az elmúlt napokban tett. A tubantia.nl oldalon például azt mondta, hogy bár hallotta, hogy felvetődött a neve, de részéről még nem fordult komolyra a dolog, mert személyesen nem tárgyalt senkivel. A voetbalprimeur.nl érdeklődésére pedig kifejtette, hogy hamarosan szeretne újra edzőként dolgozni, de januárig nem akar dönteni a jövőjéről.

Ne feledjük, néhány héttel ezelőtt maga Rutten nyilatkozta, hogy az MLSZ november 28-ra ígért választ neki… Ebből úgy tűnik, azóta zátonyra futott az ügy a hazai szövetségben. Vagy csak arról van szó, hogy még mindig megy a kötélhúzás a Paulo Sousához ragaszkodó Orbán Viktor, illetve Csányi Sándor között, aki látni sem akarja az arrogáns, unszimpatikus portugált?!