NB I

Nyolc kispad kiadó

Karácsonyig több helyen várható bejelentés, de jelenleg a magyar válogatottnak, és hét NB-s csapatnak nincs vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az őszi szezonban kevesebb edzőváltás történt idehaza, mint korábban, és ez mindenképpen örömteli. Az élvonalban csak két trénert küldtek el, de ez pont a két ősi riválist, a Ferencvárost és az Újpestet érintette, és a válogatottnak sincs szövetségi kapitánya. Érdekesség, hogy a teremlabdarúgó-válogatott edzőjét is leváltották idén.

A Rangadó.hu összegyűjtötte, mely csapatoknál üres jelenleg a kispad. A válogatottunkon kívül az NB-s mezőnyökben keresgéltünk, és összesen nyolcig jutottunk.

Magyar válogatott

Már több mint két hónap telt el Egervári Sándor lemondása óta, de még mindig nincs új szövetségi kapitány, ez pedig azt mutatja, hogy valami nem stimmel a háttérben… Azt is tudjuk, hogy mi! Orbán Viktor és Csányi Sándor között komoly nézetkülönbség alakult ki. A drukkerek által Magyarország legbefolyásosabb futballszurkolójának nevezett miniszterelnök továbbra is Paulo Sousához ragaszkodik – de állítólag Bölöni László is szóba jöhet nála – Csányi Sándor viszont hallani sem akar az unszimpatikus portugálról.

Bár kapkodásra semmi ok, hiszen a csapatnak csak tavasszal lesz legközelebb programja, nagy blama lenne, ha karácsonyig nem jelentenék be az új kapitányt. Pillanatnyilag a holland Fred Rutten a legnagyobb esélyes, de korábban a svéd Sven-Göran Eriksson is kapott ajánlatot. Egy biztos: sajnos külföldi lesz az új kapitány.

Ferencváros

Ricardo Moniz menesztése óta megannyi név napvilágot látott már. A Fradi edzője is külföldi lesz, de úgy tűnik, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégsem a norvég Trond Sollied, mert kitudódott, hogy masszív alkoholista, és ez nehezen lenne magyarázható a vezetők részéről. Pedig már az Újpest elleni kupavisszavágóra is meghívták… Most a német Thomas Doll tűnik befutónak, ő a Videoton elleni találkozót látta a helszínen.

Vasas

Távozott a német tulajdonos és a német edző Angyalföldről, a szurkolók legnagyobb örömére. Jámbor János visszatér, beszáll az üzemeltetésbe, de még nincs meg az új edző. Simon Antalnak van a legnagyobb sansza, hiszen már többször dolgozott együtt Jámbor Jánossal és Vancsa Miklóssal. Elképzelhető lenne Komjáti András, Szanyó Károly vagy Tóth Dénes szerepvállalása. A másodosztályú klubnál még karácsony előtt várható döntés.

Kozármisleny

Szabó Zsolt és Mucha József közös megegyezéssel szerződést bontott az NB II sereghajtójánál, a beugró Németh Zsolt pedig csak két mérkőzésre kapott megbízatást. Preisinger Sándor az egyik jelölt, karácsony előtt kiderül, hogy őt választotta-e a tulajdonos.

Budaörs

Zsivóczky Gyulának csak fél szezon jutott az NB III-ban szereplő csapatnál. Remekül kezdték a bajnokságot, de a folytatásban visszaestek, ezért menesztették. A hírek szerint a vezetők az ünnepekig szeretnének megoldást találni az edzőkérdésre. Több jelöltjük van, kizárólag fiatal trénerekben gondolkodnak.

Felsőtárkány

Van is edző, meg nincs is… Détári Lajos megbízatása csak öt meccsre szólt, de az őszi szezon végeztével lejárt, és egyelőre a harmadosztályú klub vezetői sem tudják, hogyan tovább. Állítólag Döme szívesen folytatná, az illetések pedig szeretnék, ha maradna. Kérdés, hogy ha mindkét fél hajlandóságot mutat a közös munkára, akkor mire várnak, miért nem állapodnak meg?

Ebes

Az előző szezon végén még repülővel utazott a csapat és a szurkolótábor a Körmend elleni osztályozóra, most viszont már az sem biztos, hogy be tudja fejezni a bajnokságot az NB III-as együttes. Feczkó Tamás volt az edző az idény elején, de kirúgták. Bücs Zsolt otthagyta a Pest megyei első osztályú Csomád kispadját a hajdúságiak kedvéért, de a pénztelenség miatt kénytelen volt odébbállni. Utód még nincs. Friss hír, hogy a klubelnököt előzetes letartóztatásba helyezték, az elnökség hétfőn ülésezik, és megvitatja a kialakult helyzetet, és dönt folytatásról.

Baja

A csapat gyengén szerepelt az NB III-ban, ezért Goretich Krisztián lemondott, majd megsértődött, mert a vezetőség elfogadta a lemondását… A klub honlapja szeptember végén azt írta, hogy „átmenetileg az edzéseket játékos-edzőként Zsók József irányítja, Nagy Előd közreműködésével.” A végleges utód még mindig nincs meg, de a csapat elmozdult a holtpontról, ezért nem elképzelhetetlen, hogy ez a páros marad tavasszal is.

Olvasói sztorik