Hírek

A svéd edző még mindig képben van

Móré Imre elmondta, hogy Sven-Göran Eriksson jelenleg a második helyen szerepel a szövetség kívánságlistáján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 82 éves Móré Imre szülőfalujában, a Tolna megyei Cecén kezdte labdarúgó-pályafutását, majd az MTK és a Bp. Építők SC csapatában folytatta, így jutott el a válogatottságig. 1956-ban aktívan részt vett a forradalomban, így kénytelen volt elhagyni hazáját.

Bejárta a fél világot, játszott Ausztráliában, Belgiumban, végül Svédországban telepedett le. Már játékosként belekóstolt az edzői szakmába, számos klubnál tevékenykedett, itthon az akkor még első osztályú Veszprém és a harmadosztályú Keszthely csapatainál is megfordult. 1993-ban nyugdíjba vonult.

Szülővárosa, Cece fennállásának nyolcszázadik évfordulója alkalmából tiszteletbeli polgárává avattál. 2005-ben a Svéd Labdarúgó Szövetség százéves jubileumán – első magyarként – a sportszolgálati érem aranyfokozatával tüntették ki, a díjat Lennart Johannson, az UEFA akkori elnöke adta át. Svédországba érkezése óta ápolja a magyar-svéd sportkapcsolatokat. Német származású felesége halála után hazaköltözött, és Pápán telepedett le. Azóta ingázik Pápa és Svédország között.

A futballszakember mostanában egyre többet szerepel a sportsajtóban, ugyanis egyfajta közvetítőként felajánlotta segítségét egykori játékosa, Sven-Göran Eriksson és a Magyar Labdarúgó Szövetség között. Úgy fogalmazott, szeretne segíteni a magyar labdarúgásnak, és megteremti a kapcsolatot Eriksson – mint lehetséges szövetségi kapitány – és Csányi Sándor között.

– Korábban többször beszéltem Csányi úrral, nagy örömömre érdekelte a dolog. Eriksson megkeresésemre elmondta, meghallgatná a magyarok ajánlatát – mondta a papa-ma.hu oldalon Móré Imre. – A svéd szakemberről tudni kell, amellett, hogy vérprofi, most is több ajánlat közül választhat, és mindössze másfél millió euróért dolgozik. Azért mondom, hogy mindössze, mert más külföldi edzőkhöz képest ez az összeg nagyon olcsó. Biztos vagyok benne, hogy sokat tudna tenni a magyar labdarúgásért.

Az ügy komolyságát jelzi, hogy Móré Imre szerda este Budapesten ismét találkozott az MLSZ elnökével, akivel tovább egyeztettek.

– Közel egy órát beszélgettem Csányi úrral, elmondta, nagyon köszöni a segítségemet, és Sven-Göran Eriksson jelenleg a második helyen szerepel a szövetség kívánságlistáján. Abban maradtunk, hogy igyekszünk néhány Svédországban már bevált elképzelést Magyarországon is kipróbálni, és a jövőben az edzőképzésben is a szövetség segítségére leszek. Pénteken utazom vissza Svédországba, két hét múlva jövök ismét, és bízom benne, hogy lesz előrelépés az ügyben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik