Hírek

Kapitány? Még nem!

Az utóbbi napokban a hazai sajtóban tényként beállított találgatások láttak napvilágot az új szövetségi kapitány kinevezéséről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség már a lehetséges jelöltekkel megkezdett tárgyalások előtt leszögezte: a válogatott hosszútávú érdekeit a megfontolt, körültekintő kapitányválasztás szolgálja, az MLSZ vezetése ezért alaposan mérlegeli a lehetőségeket, mielőtt meghozza végső döntését.

A kiválasztási folyamat jelenleg is zajlik, egyelőre nincs egyetlen olyan szakember sem, aki a magyar válogatott következő szövetségi kapitányának érezhetné magát. A médiában megjelenő, valótlan állításokat tartalmazó információk kifejezetten hátráltatják a kapitánykeresés folyamatát, és ártanak azoknak a személyeknek is, akiket ily módon igyekeznek menedzserek, újságírók „helyzetbe hozni”.

A magyar válogatott legközelebb márciusban lép pályára, ebből a szempontból az új szövetségi kapitány kinevezését illetően a szövetséget nem szorítja az idő. Az MLSZ szeretné minél előbb lezárni a folyamatot, ugyanakkor szándéka továbbra is az, hogy egy alapos és körültekintő kiválasztási folyamat után, saját kritériumai alapján találja meg a legalkalmasabb személyt a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

A leendő szövetségi kapitány kiválasztásával kapcsolatban kizárólag a Szövetségnek vannak hiteles információi, amint a személy bizonyossá válik, az MLSZ haladéktalanul tájékoztatja a nyilvánosságot. Addig azonban kérjük a sportszerető közvélemény megértését és türelmét – írja a szövetség közleménye.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik