Hírek

Hiddink az egyik kapitányjelölt

Lengyelországban, Dániában és Ausztráliában is a 66 éves holland szakembert szeretnék edzőnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Ausztrál Labdarúgó Szövetség szeretné megnyerni szövetségi kapitánynak Guus Hiddinket, ám ausztrál sajtóhírek szerint Lengyelországban, Dániában és Magyarországon is felvetődött a 66 éves holland szakember szerződtetése.

A The Sydney Morning Herald című napilap azt írja, az edző október végén dönti el, melyik országban folytatja a munkát.

A magyar válogatottnak Ausztrália komoly konkurenciát jelenthet, hiszen a kontinensnyi szigetország csapata kijutott a 2014-es világbajnokságra, ennek ellenére menesztették a német Holger Osieck kapitányt.

Hiddink legutóbb az orosz Anzsi Mahacskala együttesét irányította. Szövetségi kapitányként 2002-ben világbajnoki elődöntőbe vezette Dél-Koreát, 2008-ban Európa-bajnoki elődöntőig jutott Oroszországgal. 2005–2006-ban már dirigálta az ausztrálokat, a németországi világbajnokságon a 16 közé jutott velük.

Dánia legrosszabb csoport-másodikként lemaradt a novemberi pótselejtezőről, Morten Olsen 13 év után távozhat a nemzeti csapat éléről. Lengyelország az utolsó előtti fordulóig versenyben volt, de végül csak a negyedik helyen végzett.

Csányi Sándor az MLSZ elnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, várhatóan külföldi lesz a válogatott új szövetségi kapitánya. Úgy fogalmazott: hét-nyolc név van a kalapban, három-négy olyan, aki már vezetett európai topcsapatot. Ezekenek a kritériumoknak Hiddink tökéletesen megfelel – írja a hatharom.com.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik