Hírek

„Magyar szövetségi kapitány kellene!”

Mészöly Géza, az U18-válogatott szövetségi edzője szerint az általa felügyelt korosztály nemzetközi szintű munkát végez, és magyar szövetségi kapitányt szeretne a válogatott élére.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Várhidi Péter, korábbi szövetségi kapitány úgy megsértődött a magyar futballszakmát kritizáló Szalai Ádámra, hogy a nevét sem volt hajlandó kimondani egy élő tévéműsorban. A SportKlub televízió később Mészöly Gézát is megszólaltatta, aki elárulta: neki nincsenek ilyen ellenérzései a német Schalke játékosával szemben.

– Abszolút nem sértődtem meg, és nem is kell rá feltétlenül megsértődni, mert olyan részigazságokat és igazságokat is mondott, ami fontos lehet a magyar futball jövője szempontjából – mondta Mészöly Géza. – Most egy olyan helyen dolgozom, a magyar utánpótlás-válogatottnál, ahol azt tapasztalom, hogy három éve európai szintű munka folyik, és ennek egy picit már lehet is érezni az eredményét. Remélem, a jövő évi Európa-bajnokságra ez ki is teljesedik majd. Komoly nemzetközi mérkőzéseket játszanak a srácok. Persze, az eredmények is számítanak, de játékban fel tudjuk venni a versenyt Európa legjobbjaival. Both József vezetésével három évvel ezelőtt elindult egy nagyszerű munka, aminek remélhetőleg még nincs vége, és hamarosan felér a csúcsra.

Emlékezetes, hogy az 1989-es korosztályban a magyar U20-válogatott világbajnoki bronzérmet szerzett néhány évvel ezelőtt. Mészöly Géza szerint a nagy siker után a játékosoknak nem sikerült olyan klubokba igazolniuk, és olyan karriert befutniuk, amit mindenki várt tőlük. Az 1995–1996-os korosztálynál is kulcskérdés, hogyan alakul a versenyeztetés, hova tudnak eljutni, milyen klubokba igazolnak. A szövetségi edző szerint fiatal játékosai közül néhányan már két-három év múlva bemutatkozhatnak a felnőtt válogatottban.

Mészöly neve már Egervári Sándor távozása előtt felvetődött a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban. Az U18-csapat edzője elmondta, bízik benne, hogy a következő kapitány is magyar lesz.

– Nehéz magamat ajánlani, és ezt nem is szeretném megtenni, természetesen. Az biztos, hogy én magyar edző párti vagyok, függetlenül attól, a magyar edzőknek is tovább kell fejlődniük, és évről-évre bizonyítani a rátermettségünket. Ennek ellenére én bízom benne, hogy magyar szövetségi kapitány lesz majd – mondta Mészöly Géza.

Olvasói sztorik