Hírek

Csak a győzelemnek lehet örülni

Szalai Ádám: „Hétfőn már mindent elmondtam, köszönöm, jó éjszakát.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A csoportjában harmadik helyen végzett magyar válogatott játékosai szerint csak a győzelemnek lehet örülni az Andorra ellen 2-0-ra megnyert utolsó világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

A nemzeti együttesben első gólját szerző Nikolics Nemanja értékelésében kijelentette, számukra kedd este a legfontosabb a győzelem és a három pont megszerzése volt.

– Úgy mentünk ki a pályára, hogy szerettünk volna nagy különbséggel nyerni, ez azonban sajnos nem sikerült – mondta a Videoton csatára. – Nagyon nehéz egy olyan csapat ellen futballozni, amelyik tíz játékossal védekezik. Bár előzetesen úgy gondoltuk, hogy az első gól után könnyebb dolgunk lesz, az andorraiak hátrányban is csak a védekezéssel törődtek.

A kilencvenedik válogatottságát ünneplő kapus, Király Gábor hangsúlyozta, Andorra ellen nem könnyű játszani, de a csapatnak végül sikerült teljesítenie a kötelező feladatot, kapott gól nélkül gyűjtötte be a három pontot.

– A selejtezősorozatban többször is volt lehetőségünk megfogni a pótselejtezőt érő második helyet, s bár ez nem sikerült, voltak szép sikerek, például a törökök itthoni legyőzése és az Isztambulból elhozott egy pont – összegzett a német 1860 München hálóőre, aki hozzátette, vitathatatlan, hogy a románok ellen több pontot kellett volna szereznie a válogatottnak.

Stieber Zoltán a keddi mérkőzéssel kapcsolatban szintén azt emelte ki, hogy hamarabb kellett volna megszerezniük az első gólt, akkor többet rúghattak volna Andorrának, de a győzelem és a három pont begyűjtése volt a legfőbb céljuk.

Király és Stieber sem kívánta kommentálni Szalai Ádám hétfői kijelentéseit, és Nikolics sem részletezte a véleményét, annyit azonban elmondott, szerinte a Schalkéban légióskodó támadónak néhány kérdésben igaza volt. Szalai a többi között azt mondta, hogy idehaza tíz-húsz éve átverik a szurkolókat, ugyanis nem reális célokat fogalmaznak meg a magyar futballban.

A keddi összecsapást követően Szalai Ádám, és hozzá hasonlóan Dzsudzsák Balázs sem akart nyilatkozni az újságíróknak. Előbbi a Puskás-stadion toronyépületében kialakított vegyes zónában nem állt meg interjúkat adni, csak annyit mondott a többek között rá is váró újságíróknak: „Hétfőn már mindent elmondtam, köszönöm, jó éjszakát”. A Dinamo Moszkva magyar szélsője pedig annyit közölt, az andorraiak elleni meccsről nincs véleménye.

Csábi József megbízott edző azt mondta, az elmúlt napok eseményei, különösen a múlt pénteken Hollandiában elszenvedett 8-1-es vereség után a válogatott közössége nem az volt, mint egy héttel korábban.

– Szalai nyilatkozata nem volt téma az öltözőben, de azt, hogy mi járt a játékosok fejében, nem tudom – nyilatkozta Csábi. – Összességében ebben a csoportban a harmadik hely nem túl rossz eredmény, ugyanakkor az álmainkról sajnos megint le kellett mondanunk.

A szakember hangsúlyozta, azt a feladatot kapta, hogy péntektől keddig vezesse a csapatot, így a jövővel kapcsolatban úgy érzi, nem neki kell nyilatkoznia.

Olvasói sztorik