NB I

Horváth Ferenc lett az ETO edzője

A Paksról távozó trénerrel pótolták Pintér Attilát a bajnokcsapatnál; információnk szerint 21 millió forintot fizetett érte az új klubja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Távozott az MVM Paks csapatának éléről Horváth Ferenc, és a csütörtökön 13 órakor kezdődött sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentették, hogy ő lett a Győri ETO-nál a szövetségi kapitányi posztra előrelépő vezetőedző, Pintér Attila utódja.

A Rangadó.hu információi szerint a győri klub 21 millió forintot fizetett a paksiaknak, hogy felbontsák Horváth Ferenc szerződését, és elengedjék őt a bajnokcsapathoz. A tolnaiak ehelyett inkább három játékost szerettek volna, de nem jártak sikerrel…

A negyvenéves Horváth Ferenc divatos edzőnek számít mostanság, és igazolódott közelmúltbeli feltevésünk, miszerint a paksi vezetők a gyenge őszi szereplés miatt nem feltétlenül ragaszkodtak hozzá. A győri tulajdonos, Tarsoly Csaba 2009 óta a fiatal edzőgeneráció tagjait alkalmazza (Pintér, Csertői), ebbe a sorba az egykori válogatott csatár is illeszkedik.

Tarsoly szinte mindig szigorú, kemény edzőt választ, ilyen volt Varga Zoltán, Dragoljub Bekvalac, Pintér Attila és Csertői Aurél is, és Horváthnál ez is stimmel, csak az eredményességgel vannak bajok… Az NB II-es Szigetszentmiklós csapatától már éppen el akarták küldeni, amikor szemet vetett rá a Kecskemét. Az alföldiekkel erős közepes tavaszt produkált, a paksiakkal pedig kifejezetten gyenge őszt…

A jelek szerint Horváth edzőként ugyanolyan vándormadár, mint játékosként volt. Annak idején a Bp. Honvéd utánpótlásából került a Videotonhoz, ahol összesen három időszakot töltött, de megfordult a Ferencváros, az Újpest, a Diósgyőr, a Paks és a Pápa együttesében is. Eközben – a magyarok közül talán egyedülálló módon – hét külföldi országban volt légiós: megjárta Belgiumot, Németországot, Izraelt, Spanyolországot, Portugáliát, Skóciát és Ausztriát.

Trénerként dolgozott a Videoton és a Ferencváros utánpótlásánál, az NB III-as Biatorbágynál, az NB II-es Vecsésnél és Szigetszentmiklósnál, valamint az élvonalbeli Kecskemét és Paks együttesénél.

– Sikerorientált embert kerestünk, akinek az első hely talán siker, a második hely már kudarc – jegyezte meg Tarsoly Csaba tulajdonos, jelezve, komoly játékostapasztalattal rendelkező embert akartak a posztra ültetni. Hozzátette: Horváth Ferenc évtizedek óta készült ilyen szerepvállalásra, ég a csapatáért. A jövő egyik feladataként említette, hogy közelebb hozzák egymáshoz a felnőtt és az utánpótlás csapatot.

Tarsoly közölte: az utánpótlásért és PR-ért felelős szakmai vezető Vincze Ottó lett, a visszavonuló játékosok közül Tokody Tibor technikai vezető, Szasa Sztevanovics pedig sportigazgató lesz a továbbiakban.

Sztevanovics kapcsán azt emelte ki: olyan futballkultúrából érkezik, amely évtizedek óta meghatározója az európai színtérnek, Viczénél pedig a nemzetközi ismereteit hangsúlyozta. Közlése szerint ők ketten javasolták Horváth Ferencet a vezetőedzői posztra.

– Olyan modern futballvállalatot szeretnénk létrehozni, amely hosszú távú dominanciával bír a hazai labdarúgásban – fogalmazott a klubelnök, jelezve: a személyi változások a csapat fiatalítása mellett annak a trendnek részei, hogy fiatal, helyben játszott, kiművelt, önképzésre alkalmas, a futballt hivatásának tekintő emberekkel töltsék fel a vezetést.

Szasa Sztevanovics a sajtótájékoztatón kijelentette: a kész keret megvan, nem lesz olyan nagy változás, de egy-két új igazolás történhet.

Horváth Ferenc az eseményen arról beszélt: nem nagyon volt kérdés, hogy vállalja-e a felkérést, amelyhez két és fél évre szóló szerződést kapott. Mint mondta, mindig is olyan klubba vágyott, amelynek komoly céljai vannak, és azok eléréséhez minden feltétel adott.

– Ha kell, én huszonnégy órában fogok dolgozni azon, hogy ez egy jó csapat legyen – jelentette ki, hozzátéve, hogy a csapat megalkuvás nélkül küzd majd a tavalyi sikersorozat folytatása érdekében – mondta Horváth Ferenc.

Olvasói sztorik