NB I

Az ETO nem rosszabb, mint a Vidi

A győriek középpályása, Windecker József vasárnap a pályán is megmutatná, hogy remek formában van.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az NB I első tavaszi fordulójában komoly rangadót rendeznek, a listavezető Videoton ugyanis a Győri ETO otthonában lép pályára vasárnap délután. A télen komoly változásokon áteső győri csapatra tehát nem vár könnyű feladat, márpedig nem lehet más céljuk, mint egy jó tavaszi rajttal feledtetni az őszi sikertelenséget. A Rába-partiak 22 éves középpályása, Windecker József a Rangadó.hu érdeklődésére értékelte a csapat felkészülését, és beszélt a Vidi elleni meccsel kapcsolatos várakozásairól is.

– Nagyon kemény felkészülésen vagyunk túl. Az edzőmeccseken összességében jó teljesítményt nyújtott a csapat, de a tétmérkőzések természetesen mindig mások. Elvégeztük, amit terveztünk, természetesen van még néhány dolog, amelyen finomítani kell, de szerintem elégedettek lehetünk a felkészüléssel. Nagyon várjuk a vasárnapi meccset, és majd ott fog kiderülni igazándiból, hogyan sikerült az alapozás – kezdte Windecker József.

– A felkészülési mérkőzések zömén ott volt a pályán. Saját magát milyen formában érzi?
– Megmondom őszintén, nagyon jó állapotban érzem magam. Sok meccset végig tudtam játszani a felkészülés alatt, és úgy érzem, jó erőben vagyok. Remélem, ezt vasárnap is meg tudom majd mutatni.

– Törökországban a szerb Partizan ellen a csapatkapitányi karszalagot is viselhette. Mondhatjuk, hogy ön lett Priskin Tamás helyettese?
– Nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy amikor Priskin Tamás nem játszott a Partizán elleni mérkőzésen, akkor az edző nekem adta oda a csapatkapitányi karszalagot. Már az egyik itthoni meccsen is viselhettem a felkészülés során, amikor Priskint lecserélték, és nekem adták át a karszalagot. Megfogalmazva még nem lett, hogy én vagyok a helyettes, de vannak erre utaló jelek. Rajtam kívül Lang Ádám is viselte már, úgyhogy igazából ketten vagyunk helyettesek.

– A néhány hetes őszi közös munka után most végigcsinálták az alapozást Miriuta Lászlóval. Kijelenthető, hogy egymásra talált a vezetőedző és a csapat?
– Megismertük a vezetőedző kéréseit, elvárásait. Az elején furcsa volt a mentalitása, valamint a fegyelem és precizitás, amit ő képvisel. Úgy gondolom, most már megszokta ezt a csapat, és teljesen jó az összhang, de természetesen az eredmények fogják mindezt igazolni.

– A télen komoly mozgás volt a klubnál. Jót tett ez a csapatnak?
– Nem az én dolgom megítélni, hogy miért történtek ezek a változások, és jót tett-e a csapatnak, de úgy gondolom, hogy a téli érkezőink erősítést fognak jelenteni. Remélem, hogy vasárnap ezt ők is bizonyítani fogják.

– Amikor is a listavezető Videotont látják vendégül az ETO Parkban. Mire számít az éllovas ellen?
– Csakis győzelmet várok. Az alapozás során és az utolsó héten is úgy készültünk, hogy csak a győzelem elfogadható. Az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon várjuk már ezt a mérkőzést, és tudjuk, hogy a szurkolók számára is mennyire fontos ez az összecsapás. A Videoton nagyon jó csapat, nem véletlenül áll az első helyen, de magunkat sem tartom rosszabb csapatnak, attól függetlenül, hogy nekünk nem úgy sikerült az ősz, ahogy szerettük volna. A tabellán előrébb állnak nálunk, de nem tartom őket esélyesebbnek vagy jobbnak. Nem akarok ígérgetni, mert úgyis a pályán fog kiderülni, hogy ki lesz a jobb az adott napon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik