NB I

Győri siker Balakov csapata ellen

Az első félidőben Priskin, a másodikban Windecker és Pátkai volt eredményes az ETO utolsó törökországi meccsén.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Győri ETO FC – Liteksz Lovecs (bolgár) 3-2 (1-0)
Lara, Törökország
Győr: Kamenár – Brdarovszki (Tóth D., 85.), Lipták (Nagy Á., 85.), Lang, Ibanez (Dinjar, 72.) – Bucsa (Pátkai, 72.), Windecker – Sztevanovics (Kamber, 64.), Rudolf G. (Strestík, 75.), Koltai (Priso, a szünetben) – Priskin. Edző: Miriuta László
Gólszerzők: Priskin (20.), Windecker (70.), Pátkai (78.), illetve Perez (73.), Galabov (89.).

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Utolsó törökországi edzőmérkőzésén a bolgár Liteksz Lovecs volt a Győri ETO FC ellenfele Larában. A bolgárok legutóbb 2011-ben nyertek bajnokságot, legismertebb játékosuk pedig nem a pályán, hanem a kispadon foglalt helyet: az a Kraszimir Balakov az edzőjük, aki a bolgár válogatott irányítójaként az 1994-es világbajnokságon az All Star-csapatba is beválasztottak – olvasható a győriek honlapján.

A huszadik percben előnybe került a magyar csapat: Windecker és Rudolf Gergely kényszerítője után utóbbi Stevanovicsot futtatta, a bosnyák játékos ezután remekül adta be a labdát, amelyet Priskin Tamás fejelt a kapuba.

Az első félidőben a győriek kezdtek jobban, és Priskin révén ziccert is hibáztak. A bolgárok teljesen visszahúzódtak a kapujuk elé, amikor pedig támadásuknál labdát szerzett az ETO, néhány húzásból próbált helyzetet teremteni. A gól után már kiegyenlítettebbé vált a játék, egy-egy helyzet mindkét oldalon adódott, de az eredmény nem változott.

A második játékrészben viszont újabb gólok születtek: a hetvenedik percben Rudolf Gergely húzott el a bal oldalon, beadása után pedig Windecker 18 méterről lőtt gyönyörűen a hálóba. Három perccel később egy szöglet után Rafael Perez révén szépített a bolgár csapat, majd a 78. percben egy jobb oldali támadás végén Brdarovszki adta középre a labdát, Pátkai pedig a hosszú sarokba csúsztatott.

Egy perccel a vége előtt még szépítettek a bolgárok Galabov fejesével, a meccset azonban így is a Győri ETO nyerte. A magyar csapat jól harcolt, küzdött, és ezúttal a helyzetkihasználás is rendben volt.

Olvasói sztorik