Törökország

Döntetlennel folytatta a Győri ETO

A fehérorosz FK Minszk kétszer is vezetett, de mindkétszer egyenlített a magyar csapat.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Győri ETO FC – FK Minszk (fehérorosz) 2-2 (0-0)
Lara, Törökország
Győr: Kamenár – Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibanez (Szabó L., 58.) – Bucsa (Dinjar, 58.), Pátkai (Priso, a szünetben) – Sztevanovics (Strestík, 65.), Rudolf G., Koltai (Kamber, 58.) – Priskin (Windecker, 40.). Edző: Vasile Miriuta
A Győr gólszerzői: Priso (57.), Rudolf G. (84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb felkészülési találkozót játszott a Győri ETO a törökországi edzőtáborban. A vasárnap esti ellenfél a fehérorosz élvonal hetedik helyén álló FK Minszk volt. A mérkőzést Nikola Trajkovics és a legutóbbi edzőmeccsen megsérülő Giorgi Kvilitaia a lelátóról figyelte, csakúgy, mint Szasa Sztevanovics sportigazgató.

Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés, egymásnak estek a csapatok. A labdavesztés után mindkét gárda próbált egyből visszatámadni. Az ötödik percben nagy győri lehetőség maradt kihasználatlanul: Priskin lépett meg a jobb oldalon, hajszálpontos beadását azonban Rudolf Gergely közelről a kapu mellé fejelte. Az első tíz perc egyértelműen ETO-fölényt hozott, Priskin vezetésével többször is eljutott a fehéroroszok kapuja elé a magyar csapat.

A 15. percben a Minszk lemásolta a Győr előző nagy helyzetét: Ibanezt verte meg az embere, centerezését azonban fölébombázta az érkező társ. Két perccel később a remekül futballozó Priskin Tamás került helyzetbe: a válogatott támadó gyönyörű csellel játszotta tisztára magát, de a hosszú sarokba tartó 14 méteres csavarását a kapus a kapufára tornázta. Egy fehérorosz helyzetet leszámítva továbbra is egyértelmű fölényben játszott a Győr, amely sokkal többet mutatott, mint a legutóbbi, Partizan elleni edzőmeccsen.

A félidő közepére némileg visszaesett az iram, főként a középpályán csatáztak a felek, eseménytelenül folyt a játék a nehéz talajú pályán. A 31. percben Ibanez szöktette Rudolfot, aki egy visszacsel után a hosszú oldali kapufát találta el nyolc méterről – ismét nagy lehetőséget puskázott el a Győr. A 43. percben a fehéroroszok balhátvédje gondolt egy merészet, harminc méteres távoli bombája fél méterrel szállt Kamenár kapuja mellé.

Az első játékrész képe és helyzetei alapján az ETO sajnálhatja, hogy nem jutott vezetéshez.

Az ötvenedik percben szinte a semmiből szerzett vezetést az FK Minszk: egy közeli szabadrúgást Kamenár pont egy fehérorosz játékos elé paskolt, akinek csak az üres kapuba kellett lőnie a labdát (0-1). Kissé megzavarhatta a kapott gól a győrieket, egy perccel később ugyanis csak a ziccerben rontó minszki játékoson múlt, hogy nem lett 0-2 az állás – közeli lövése centikkel kerülte el a kaput.

Az 57. percben egyenlített a Győr: Rudolf és Koltai szép baloldali összjátéka után előbbi éles beadását a kapus éppen Prisóra ütötte, akiről a kapuba pattant a labda (1-1). Három perccel később ismét a belorusz kapusnak akadt védeni valója, majd tisztáztak a védők. A 67. percben Rudolf saját magát hozta helyzetbe, 14 méteres lövését a kapus csak öklözni tudta, éppen Windecker elé, aki azonban nem tudta bekotorni. Ezt követően is többet birtokolta a labdát az ETO: a 75. percben Rudolf cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de Strestíkkel nem értették meg egymást, így kimaradt a lehetőség.

A 79. percben Priso nézett el egy keresztlabdát, az azt követő beadásból pedig fejjel volt eredményes a Minszk (1-2). Öt perccel később Rudolf végigvitte a labdát a bal oldalon, de ziccerben hátulról felrúgták – tizenegyes! A büntetőt a sértett előbb a kapusba lőtte, majd a kipattanóból már nem hibázott (2-2).

A találkozó végén a fehéroroszoknak is akadtak kisebb helyzeteik, de a mérkőzés egészét nézve jobb volt a Győr, amely azonban a helyzetek kihasználásával hadilábon állt.

Olvasói sztorik