NB I

ETO-iksz a szlovákokkal

Két próbajátékos is pályára lépett a győrieknél, de egyiküket egy perc után le is kellett cserélni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mintegy négyszázan voltak kíváncsiak a Győri ETO első felkészülési mérkőzésére, amelyen a szlovákiai FK DAC 1904 volt az ellenfél. Az ETO az első perctől irányította a játékot, és különösen Rudolf Gergely játékában volt benne a gól, de Priskin is nagyon agilisan játszott a támadók közül. Az első negyedóra végén aztán a próbajátékon lévő Nagy János futott el a jobb oldalon, beadását pedig a hosszún érkező Koltai pofozta a hálóba (1-0).

A folytatásban is a hazaiak irányították a játékot, a szlovák első osztályú gárda elsősorban a cserék után tudott többet kezdeményezni – ekkor alakított ki néhány helyzetet. Az egyenlítő gól öt perccel a találkozó vége esett, Branislav Lupták 25 méterről védhetetlenül bombázott a bal felső sarokba (1-1). A friss igazolások közül egy félidőn át jó játékkal mutatkozott be Dan Bucsa, míg Vladica Brdarovszki az utolsó fél órára állt be, és elsősorban a védőmunkájával tűnt ki – írja a klub honlapja.

A próbajátékosok közül egy perc után le kellett cserélni Pintér Norbertet, aki egy durva belépő után nem tudta folytatni a játékot, de arról, hogy bokaszalag-sérülése mennyire súlyos, csak az orvosi vizsgálatok után lehet nyilatkozni. Mellette a brazil Da Silva Brarros Michel is helyet kapott a csapatban – a második félidőben bizonyíthatott.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Győri ETO FC – FK DAC 1904 (szlovák) 1-1 (1-0)

Győr, 400 néző. Játékvezető: Görög M.

ETO: Kamenár (Pogacsics, a szünetben) – Nagy J. (Brdarovszki, 60.), Lipták, Lang (Trajkovics, 70.), Dinjar – Koltai, Windecker (Bucsa, a szünetben), Pátkai (Kamber, a szünetben), Andrics (Michel, a szünetben) – Rudolf (Pintér N., 68.; Nagy Á., 69.). Edző: Vasile Miriuta

Gólszerzők: Koltai (12.), illetve Lupták (85.)

Olvasói sztorik