NB I

Most érkezett, de már távozna

Az argentin-horvát balhátvéd, Luis Ibanez hétfőn írt alá, de nyáron már dobbantana is Győrből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn jelentették be, hogy a Győri ETO színeiben folytatja pályafutását az argentin balhátvéd Luis Ibanez, aki horvát állampolgársággal is rendelkezik, és balszélsőként is számításba vehető.

A klub közlése szerint két évre írt alá, csak azt felejtették el hozzátenni, hogy aligha tölti ki ezt az időtartamot, pedig a Cronicas del Futbol oldalon olvasható interjúbólegyértelműen ez derül ki…

A cikkből kiderül, hogy a Dinamo Zagreb szeretett volna szerződést hosszabbítani, de az anyagi feltételeken nem tudtak megegyezni, ezért távozott. Ezután adódott a kérdés: miért éppen Magyarországra, miért éppen Győrbe igazolt?

– Az edző és a sportigazgató is akart, illetve olyan törekvéseik vannak, hogy szeretnének kijutni az európai kupaporondra. Ezen kívül megadják a lehetőséget, hogy megmutathassam magam, majd júniusban elmenjek egy nagy klubhoz, egy komolyabb bajnokságba, mert ez az, amit a legjobban szeretnék – magyarázta Luis Ibanez.

Argentínából konkrét ajánlata nem volt, néhány lehetősége igen, de a felkínált fizetést nem tartotta ideálisnak, és egyébként is szeretett volna Európában maradni, még nem gondol a hazatérésre.

Arra nem volt esélye, hogy ismét korábbi klubjai, a Boca Juniors vagy a Racing Club színeiben játsszon. Ezt azzal magyarázta, hogy Argentína két legjobb csapatáról van szó, nagyon örül, hogy mindkettőnél megfordulhatott korábban, és a mai napig nagyon szurkol nekik.

Olvasói sztorik