NB I

Priskin Tamás győztes gólt szerzett

A Győri ETO hazai pályán 1-0-ra nyert a cseh élvonalbeli 1. FC Slovacko elleni edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Győri ETO FC – 1. FC Slovacko (cseh) 1-0 (1-0)
Győr
Győr: Kamenár (Pogacsics, a szünetben) – Brdarovszki (Nagy B., 53.), Lipták (Nagy Á., 58.), Lang (Németh B., 76.), Dinjar (Andrics, a szünetben), Ibanez, Windecker, Bucsa (Kamber, 62.), Koltai (Sztevanovics, 58.), Priskin (Kvilitaia, 58.), Pátkai (Trajkovics, 73.). Edző: Vasile Miriuta
Gólszerző: Priskin (19.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A győri pályamunkásoknak sikerült letakarítaniuk a műfüvet a jelentős mennyiségű hótól, így megrendezhették az ETO felkészülési mérkőzését a cseh élvonalbeli 1. FC Slovacko ellen.

A tizedik percben Priskin kapott remek labdát, de a lövését Heca bravúrral védte, majd Pátkai ismétlését is szögletre mentette. A 19. percben egy távoli, megpattanó lövés után Priskin Tamás lecsapott a labdára és a kiinduló kapus fölött tíz méterről a hálóba emelt (1-0). Eddig kiegyenlített játék zajlott a pályán, de ezzel a szemfüles góllal megszerezte a vezetést az ETO. Ezután néhány perc erejéig felpörögtek az események.

A 21. percben Havlik szabadrúgását Kamenar az ötösről kiütötte. A túloldalon Pátkai szerzett labdát, de az indítása pontatlan volt a nagy helyzetben lévő Priskin felé. Két perc múlva Havlik újabb a szabadrúgását Dosek csúsztatta a jobb sarok mellé. A 42. percben Koltai kapott remek indítást, majd középen az érkező Pátkai nyolc méterről a kapu mellé lőtt. A szünet előtt Windecker lépett ki óriási helyzetben középen, de a kifutó Heca fölött a bal sarok mellé emelte a labdát.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de a kapu előtt az ETO játszott jóval veszélyesebben, és megérdemelten vezetett. A Slovácko igazán veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani, míg az ETO a hajrában két ziccert is kihagyott.

A 72. percben szép támadást vezettek a vendégek, amelynek végén Valenta lőtt éles szögből, Pogacsics bravúrral védett. Két perc elteltével Andrics kap remek labdát, befelé cselezett, és 15 méterről a bal sarok mellé csavart. A 75. percben Kalouda szabadrúgását Brecka jó helyzetből fejelte a kapu mellé. A vendégek a sorcsere óta fölényben játszottak, de igazán nagy gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk a kapu előtt. A 83. percben Valenta szögletét Zajic fejelte kevéssel a kapu fölé az ötösről.

A mérkőzést teljesen megérdemelten nyerte meg az ETO, amely jóval több veszélyes helyzetet tudott kialakítani az ellenfél kapuja előtt, míg a Slovácko előtt csak egy-két alkalommal adódott ígéretes lehetőség – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik