NB I

Mínusz kettőnél ébredt az ETO

A győriek sokáig vesztésre álltak a Videoton elleni tavaszköszöntő rangadón, de végül kiharcolták az egyenlítést.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Győri ETO FC – Videoton FC 2-2 (1-2)
Győr, 3500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Győr: Kamenár – Brdarovszki, Lipták, Lang, Dinjar (Ibanez, 40.) – Bucsa, Windecker, Pátkai (Kvilitaia, 62.) – Koltai, Priskin, Sztevanovics (Priso, 43.). Edző: Miriuta László
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Csakla, Juhász R. (Brachi, 62.), Fejes A. – Simon Á., Trebotics – Gyurcsó (Maréval, 84.), Kovács I. (Álvarez, 67.), Oliveira – Nikolics. Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerzők: Koltai (tizenegyesből 45.), Priskin (91.), illetve Nikolics (31.), Juhász R. (39.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nem kellett sokat várni az élvonal első tavaszi rangadójára, hiszen vasárnap délután a listavezető Videoton a tavalyi ezüstérmes Győri ETO vendége volt.

A negyedik percben Simon Ádám fejjel tökéletesen indította Nikolicsot, a partjelző jól látta, hogy nem kell les miatt intenie, a góllövőlista vezetőjének lövését azonban Kamenár bravúrral, lábbal védte. A kilencedik percben a hazai kapus vetődve hárította Nikolics kísérletét, majd a 14. percben Oliveira visszapasszolt labdáját a becsúszva érkező Nikolics a kapu mellé továbbította. Jó iramú és változatos volt a játék, de a veszélyesebb helyzeteket a vendégek alakították ki. A 31. percben a lendületből felfutó Fejes remek beadása tökéletes volt az őrizetlenül érkező Nikolicsnak, aki Kamenár kezei között a hálóba fejelt (0-1).

Nyolc perccel később, úgy tűnt, eldől a meccs: Gyurcsó hajszálpontosan beívelt szabadrúgását – a győriek részéről laza őrizettel megtámogatott – Juhász Roland fejelte a hálóba (0-2). A túloldalon a menteni igyekvő Fejes András lyukat rúgott, a védője szorításában érkező Priskin Tamás lövését azonban Kamenár szögletre mentette. Miriuta László még a szünet előtt kettőt cserélt, majd Juhász Roland szabálytalansága miatt – Windecker Józsefet küldte a földre – büntetőhöz jutott a Győr, és mivel Koltai Tamás nem hibázott, csapata egygólos hátrányban mehetett az öltözőbe (1-2). Akár döntetlen is lehetett volna, de a hosszabbítás pillanataiban egy szöglet után Lipták arasznyival a keresztléc fölé lőtt.

Rendkívül feszült percek vezették be a második felvonást, gyakran kerültek szóváltásba a játékosok és a helyzetek mellett sok volt a szabálytalanság is. A 64. percben egy hazai beadásnál Brachi elszámította a labda ívét, amely így Priso combjára pattant a kaputól két méterre, de hiába került óriási helyzetbe, már nem tudott irányított lövést leadni. A folytatásban nem változott a játék képe, nagy volt a küzdelem, és leginkább a két kapu előterében zajlott a játék. A támadóaktivitásra nem lehetett panasz, bát konkrét ziccerek nem alakultak ki.

A nyolcvanadik percben Csakla lerántotta Priskint, de a játékvezető és az asszisztens tévedése miatt nem ő, hanem Fejes kapott sárga lapot – a légiósnak ez lett volna a második, akkor pedig a hajrára emberelőnybe kerül az ETO… A szabadrúgást Koltai Tamás néhány centivel a keresztléc fölé lőtte. Egy szöglet után Lipták közvetlen közelről a kapu fölé fejelt. A hajrában is rohamoztak a hazaiak, a kilencvenedik percben Ibanez szabadrúgása után Lang lőtt közvetlen közelről a kapufa mellé.

Amikor már úgy tűnt, hogy a legnagyobb helyzetből is képtelen egyenlíteni a Győr, a 91. percben mégis megszületett a hazaiak által várva-várt gól: Koltai Tamás pontos beívelését Kvilitaia átlépte, Priskin Tamás – a fehérváriak védelmi rövidzárlatát kihasználva – megszelídítette, majd a hálóba lőtt (2-2). A 94. percben nagy esély kínálkozott a vendégek előtt, de nem tudtak élni vele, így igazságos döntetlennel ért véget az izgalmas rangadó.

– Csalódott vagyok a második félidei játék miatt. Az első felvonás minden igényt kielégített, függetlenül attól, hogy ez volt az első tavaszi tétmérkőzésük a csapatoknak – kezdte értékelését a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa. – Mindkét együttes őszintén odatette magát, ebből a Videoton jött ki jobban, mert két szép gólt fejelt. Talán elkerülhető lett volna az első félidő végén a kapott gól, és ha kettő-nulla a szünet, a vendégek simán lehozzák a meccset. Hiányérzetem van a folytatás miatt, mert nem kényszerítette rá a Győr a Videotont, hogy ennyire defenzív legyen. A második periódus első húsz percében felívelgetések volt, és ment a tilitoli a középpályán, de nem nagyon gyakoroltak nyomást a hazaiak. Bátrabb támadójáték kellett volna a Viditól, nem szabad ennyire ráülni az eredményre. Szerencsétlen volt Juhász Roland kiválása, mert ezáltal a védelem hézagosabb lett. Ha a második félidő egyes időszakaiban bátrabb támadójátékot mutatnak be a vendégek és három-egyre alakítják az eredményt, akkor még a hajrában látott védelmi hiba is belefért volna. Így a mérkőzés összképe alapján igazságos a döntetlen, mert komoly erőket mozgósított a Győr az egyenlítésért, de kellett hozzá a defenzív Videoton is. A hazaiak akkor kezdtek hajtani a döntetlenért, amikor már úgy nézett ki, hogy késő, de végül siker koronázta az erőfeszítéseiket.

Olvasói sztorik