NB I

MLSZ: drasztikus döntések licencügyben

A kieső Pápa és az NB III-ba süllyedő Győri ETO mellett a Kecskemét, a Nyíregyháza és a Pécs sem indulhat az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli licencadó bizottsága keddi ülésén drasztikus határozatokat hozott:

A jogerős döntések értelmében a Kecskemét, a Pécsi MFC és a Nyíregyháza, valamint a már kiesett Lombard Pápa, illetve az NB III-ba süllyedő Győri ETO sem kapta meg az NB I-es klublicencet. Az Újpest FC nem kapott nemzetközi (UEFA) engedélyt, a Putnok FC pedig az NB II-ről kénytelen lemaradni, tehát minden licenckérelmező fellebbezését elutasították.

A Győri ETO egyébként nem is nyújtott be fellebbezést az elsőfokú licencadó bizottság elutasító határozata ellen.

A 2015–2016-os szezonra licencet kapott sportszervezetek listáját a Magyar Labdarúgó Szövetség május 29-ig köteles megküldeni az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) részére. A PMFC honlapja megjegyzi, hogy indoklás 72 órán belül várható.

Csányi Sándor MLSZ-elnök korábbi bejelentése szerint mivel a kiesők és a kizárt klubok száma páros (2+4), a szövetség nem tölti fel az NB I mezőnyét, az új bajnokság 12 csapattal rajtol júliusban.

A mezőny pontos összetétele az első és másodosztály hétvégi fordulójában derül ki: a Pápán kívül a Dunaújváros PASE, a Szombathelyi Haladás és a Bp. Honvéd triójából egy csapat esik ki az NB II-be, míg ott a Vasas mellett a második feljutó helyért a Békéscsaba és a Gyirmót verseng.

Az MLSZ legkésőbb a 2017–2018-as idénytől amúgy is 12 együttesre csökkentette volna az OTP Bank Liga mezőnyét. Ennyi gárdával pedig a korábbi bejelentés szerint háromszor 11 fordulóból áll majd a bajnokság. Az NB I-es licencet nem kapott csapatok Csányi Sándor bejelentése szerint legfeljebb az NB III-ban indulhatnak a következő szezonban, a szabályzatviszont mást mond…

A Nyíregyháza Spartacus reakciója ide kattintva olvasható!

Olvasói sztorik