NB I

Kitűnőek az MLSZ döntései

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Sportszakmailag és sportgazdaságilag is kitűnőnek nevezte a Magyar Labdarúgó Szövetség létszámcsökkentésre vonatkozó döntését Muszbek Mihály sportközgazdász az M1 tévécsatornán.

Mint mondta, sportmarketing szempontból is érett már ez a bejelentés, amit a szakma régóta várt. Üdvözölte a Ligakupa megszüntetését, szerinte a közvetlen utánpótlásnak inkább bajnoki rendszerben kellene lehetőséget biztosítani a rendszeres szerepelésre, illetve azokat az intézkedéseket is pozitívan értékelte, amelyek a légiósok számának visszaszorítását, a hazai játékosok helyzetbe hozását célozzák.

Muszbek – aki korábban a Magyar Labdarúgó Liga ügyvezető igazgatója volt – a műsorban elismerte, nem a legszerencsésebb időpont a bajnoki idény végéhez közeledve bejelenteni ilyen horderejű döntéseket, de hangsúlyozta, hogy a licencrendszer egy nemzetközi szisztéma, az előírások mindenkire vonatkoznak, márpedig az első fokú döntés szerint ezeket öt élvonalbeli klub nem teljesítette maradéktalanul.

A bajnokság létszámára vonatkozóan a 10 vagy 12 csapatos mezőnyt tartja Magyarország számára a legmegfelelőbbnek, mert – mint mondta – a hasonló méretű vagy gazdaságú országokban általában ekkorák a bajnokságok. Példaként Ausztriát, Csehországot és Svájcot említette.

Muszbek szerint alacsony létszámnál jó megoldás az, ha három fordulót játszanak a csapatok, vagy esetleg van valamilyen rájátszás, a lényeg, hogy a játékosok le legyenek terhelve, legalább 50-60 komoly, tétre menő mérkőzésen lépjenek pályára egy idényben, és fontos, hogy a nézőket mindez érdekelje, mert az bevétel-növekedést eredményez.

Olvasói sztorik